Το απαγορευμένο κορεάτικο παιχνίδι του ασανσέρ








Κατά την αναζήτησή μας στον χώρο του διαδικτύου εντοπίσαμε έναν αρκετά ενδιαφέρον αστικό θρύλο, βέβαια δεν βρήκαμε καμιά αναφορά σε ελληνικά site. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί ένα πολύ περίεργο παιχνίδι στην Κορέα, το οποίο θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί απλά έναν αστικό θρύλο, ή μήπως όχι?
Αναφορές στο διαδίκτυο μιλάνε για τις ρίζες του παιχνιδιού αλλα και την δαιμονική προέλευση του. Κάποιοι το ονομάζουν επίκληση και άλλοι απλά παιχνίδι.Στην πραγματικότητα όμως όλη αυτη η παραφιλολογία γύρω απο το εν λόγω παιχνίδι φαίνεται να ξεκίνησε από ένα κορεάτικο blog με comics. Όπως παρατηρούμε και εδώ, όπως και σε κάθε αστικό θρύλο, συναντάμαι παραπάνω από μια εκδοχές για την προέλευση του, αλλά και συγκεχυμένα γεγονότα. Τα πράγματα βέβαια μπερδεύονται αν ξεκινήσεις να παίζεις, διότι σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεθείς σε μια άλλη διάσταση(!) μέσω του ανελκυστήρα οποιασδήποτε πολυκατοικίας που πληρεί κάποιες προυποθέσεις(τουλάχιστον 10 όροφοι).
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 Υποτίθεται πως αν πατήσεις μαι συγκεκριμένη  αλληλουχία κουμπιών στον πίνακα του ανελκυστήρα, όπως περιγράφουμε αναλυτικά παρακάτω, θα βρεθείς σε έναν άλλο δαιμονικό κόσμο.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ






 Σε αυτόν τον κόσμο, όπως περιγράφουν αυτοί που έπαιξαν το παιχνίδι και γύρισαν, είσαι ο μοναδικός άνθρωπος, ο  κόσμος είναι ίδιος με τον δικό μας ακριβώς, μόνο που έχει πάντα σκοτάδι και το μόνο που μπορείς να διακρίνεις στον ορίζοντα είναι ένας κόκκινος σταυρός. Επίσης, οι ηλεκτρικές συσκευές δεν λειτουργούν και ορισμένοι λένε πώς ο χρόνος κυλάει διαφορετικά εκεί σε σχέση με τον δικό μας κόσμο.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
 Υποτίθεται, πως όσο καθυστερείς  να γυρίσεις ξανα πίσω στην δική μας διάσταση τόσο δυσκολότερη γίνεται η επιστροφή. Ο μοναδικός τρόπος είναι αν χρησιμοποιήσεις το ίδιο ασανσέρ που ήρθες αλλιώς κινδυνεύεις να μείνεις για πάντα εκεί παγιδευμένος! Ο τρόπος του γυρισμού είναι μια παρόμοια διαδικασία σύμφωνα με τον θρύλο και τον δίνουμε παρακάτω. Για να μπορέσει να γίνει υπενθυμίζεται οτι δεν πρεπει να μπει κανείς άλλος εκείνη την ώρα στον ανελκυστήρα! Λέγεται ακόμα ότι η καλύτερη ώρα για να γίνει αλλά και για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει είναι τα μεσάνυχτα, αλλά και ημερομηνίες(ηλιοστάσια, halloween)που το όριο ανάμεσα στους διάφορους κόσμους μικραίνει. 

ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!


ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ



Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
1. ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ
2. ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ 4 ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 4ο ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ, ΠΑΤΗΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ 2
3. ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 2ο ΠΑΤΗΣΕ 6
4. ΜΟΛΙΣ ΦΤΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 6ο ΠΑΤΗΣΕ 2
5. ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 2ο ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ 10
6. ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 10ο ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ 5
7. ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 5ο ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ Ή ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟ
8. ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ 1,ΑΝ Ο ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ 10ο ΤΟΤΕ ΠΕΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ
9.ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΟΝ 10ο, Η ΓΥΝΑΙΚΑ Ή ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.


ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


ΠΩΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ

1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ
2. ΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΣΕΡ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, 4-2-6-2-10-5
3. ΜΕΤΑ ΤΟΝ 5ο ΠΑΤΗΣΕ 1
4. ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝ ΣΕ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟ 10ο ΠΑΤΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
5. ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕ ΣΤΟΝ 1ο ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ


ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ REDDIT ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ELISA LAM ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΡΑΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ELISA  ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ''ΠΡΟΦΑΝΩΣ'' ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ CECIL.


 
ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ELISA LAM ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 2013, όταν η 21χρονη καναδικής καταγωγής Elisa Lam εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο Cecil.
Οι γονείς της δήλωσαν άμεσα την εξαφάνισή της. Δύο εβδομάδες μετά, το πτώμα της νεαρής κοπέλας βρέθηκε γυμνό μέσα σε δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου, όταν οι ένοικοι παραπονέθηκαν για τη γεύση και την οσμή του νερού. Το νεκρό σώμα της Lam είχε παραμείνει στο νερό για περίπου δύο εβδομάδες.
Οι ιατροδικαστές του Λος Άντζελες απέδωσαν τον θάνατό της σε πνιγμό, ενώ επισήμαναν οτι δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ κατά τη νεκροψία. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πολύ παράξενο σε αυτή την ιστορία. Τα τελευταία λεπτά της ζωής της καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας, που βρίσκεται στο ασανσέρ του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με το βίντεο, η νεαρή κοπέλα μοιάζει να συμπεριφέρεται πολύ παράξενα. Αρχικά, μπαίνει στο ασανσέρ και αρχίζει να πιέζει όλα τα κουμπιά. Στη συνέχεια, περιμένει κάτι να συμβεί, αλλά, για κάποιο λόγο, η πόρτα του ασανσέρ δεν κλείνει. Αρχίζει να κοιτάζει γύρω της, σαν να περιμένει κάτι ή να κρύβεται από κάποιον. Στο 1:57 του βίντεο, τα χέρια της αρχίζουν να κινούνται πολύ παράξενα, ενώ, φαίνεται να μιλάει σε κάποιον, κάτι … ή πιθανόν σε τίποτα. Στη συνέχεια φεύγει. Τότε η πόρτα του ασανσέρ κλείνει και αρχίζει να λειτουργεί ξανά. Αμέσως μετά τα γεγονότα του βίντεο, η Elisa ανέβηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου, στη δεξαμενή του νερού και, με κάποιο τρόπο, κατέληξε μέσα σε αυτή. Η Lam είχε ιστορικό διπολικής διαταραχής, το οποίο μπορεί να συνετέλεσε στον θάνατό της, αλλά και να εξηγεί την παράξενη συμπεριφορά της στον ανελκυστήρα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να εξηγήσει, πώς βρέθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου.
Η πόρτα η οποία οδηγούσε εκεί, ήταν ασφαλείας, ενώ υπήρχε και συναγερμός. Επιπλέον, μια δεξαμενή νερού είναι από μόνη της αρκετά δύσκολο να ανοιχτεί. Έτσι, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κόψουν τη δεξαμενή για να αφαιρέσουν το σώμα της.Ένα άλλο γεγονός που προκαλεί εντύπωση, είναι οτι τα καπάκια των δεξαμενών νερού είναι τόσο βαριά, που είναι απίθανο ένα άτομο μόνο του να κατάφερε να τα μετακινήσει. Πώς, λοιπόν, μπόρεσε η Lam να μπει στη δεξαμενή και στη συνέχεια να κλείσει το καπάκι από πάνω της;
Αν σε όλα αυτά προστεθεί και το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του ασανσέρ του ξενοδοχείου, που τη δείχνει να συμπεριφέρεται παράξενα λίγη ώρα πριν από τον θανάτό της, μιλάμε για μία πολύ περίεργη και ανατριχιαστική υπόθεση.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΣΤΙΚΟ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ.





πηγές: