Το ΄΄απαγορευμένο΄΄ ντοκιμαντέρ της Disney για τους εξωγήινους που παίχτηκε μόνο μια φορά


Τον Μάρτιο του 1995, η Walt Disney Television, έπαιξε στην τηλεόραση των ΗΠΑ ένα πολύ διαφωτιστικό και μυστηριώδες ντοκιμαντέρ για τα UFO, με τίτλο «Alien Encounters from New Tomorrowland». 

ΤΙΤΛΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ

Προβλήθηκε μόνο μία φορά και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση σε σταθμούς  μόνο σε πέντε πολιτείες. Αυτό το εξαιρετικά ασυνήθιστο για τα δεδομένα της walt disney οπτικο-ακουστικό υλικό παρουσιάζει καταγραφές UFOs και γενικά τις εξωγήινες επισκέψεις στον πλανήτη μας ως κύριο θέμα. Σύμφωνα με την walt disney το ντοκιμαντέρ αυτό είναι απλά μια προώθηση της θεματικής περιοχής "New Tomorrowland" της disney και συγκεκριμένα η νέα "Alien Encounters" βόλτα με πολλά εφέ για το κοινό. 



Αυτό ήταν στα μέσα της δεκαετίας του '90 και θεωρήθηκε για τα δεδομένα της εποχής τρομερή υπέρβαση κυρίως λόγω της υψηλής εμπειρίας του κοινού μέσω πολύπλοκων φωτορυθμικών και ακουστικών συσκευών σε συνθήκες απόλυτου σκότους. Φυσικά υπήρχε και η απαγόρευση πρόσβασης σε παιδιά κάτω των 12 ετών αλλά και ανθρώπων με καρδιακά προβλήματα. Το εγχείρημα ωστόσο για άγνωστους λόγους ακυρώθηκε σχεδόν αμέσως. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο ξεκινάει στην εισαγωγή με ένα μικρό κομμάτι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Michael Eisner, θεωρεί ως δεδομένη την ύπαρξη των αγνώστων αντικειμένων και πως μια μεγάλη κυβερνητική συγκάλυψη κρύβεται πίσω από το όλο θέμα . Μάλιστα έκανε και την εξής δήλωση: 
«Σε μία άκρως απόρρητη στρατιωτική εγκατάσταση κάπου στις ΗΠΑ, κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει τα απομεινάρια εξωγήινου σκάφους που μυστηριωδώς έπεσε στη γη».


Κάποιο διάστημα αργότερα ανέβηκε στον διαδυκτιακό τόπο Reddit το βίντεο (αντιγραφή από VHS) του περίφημου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Alien Encounters from New Tomorrowland», το οποίο «έπαιξε» ελάχιστα στις ΗΠΑ και γενικά αποτελεί για τους Ουφολόγους κόκκινο πανί. Εμείς το βρήκαμε και σας το παρουσιάζουμε παρακάτω. Να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ έχει τρομερό ενδιαφέρον και κατά τη γνώμη μας αποτελεί αυθεντικό υλικό. Κάποιοι την ονομάζουν στο διαδύκτιο ακόμα και ''απαγορευμένη'' ταινία ενώ κάποιοι άλλοι ''χαμένη'' διότι μέχρι να ανέβει στο reddit αρκετά χρόνια αργότερα από την ξαφνική προβολή της το 1995, κανείς δεν την είχε δει, με τις φήμες να παίρνουν φωτιά. 

Δείτε το επίμαχο (original un-cut) documentary της disney:



πηγές:
reddit