Οι αινιγματικές βραχογραφίες της Σύρου και ο πλανήτης Φαέθων


Επιμέλεια/Φώτο: Ομάδα Ορφέας
Στο λόφο Γερούσι της Σύρου υπάρχουν χαραγμένες πανάρχαιες βραχογραφίες αρχαίων συμβόλων, όπου αναφέρονται αστρονομικές γνώσεις, η μικρογραφία του χάρτη της Σύρου με συγκεκριμένες τοποθεσίες που συνδέονται με άλλα ιστορικά σημεία του νησιού και των Κυκλάδων και πολλές ακόμα καταιγιστικές πληροφορίες.


ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙ, ΣΥΡΟΣ

Η αποκρυπτογράφιση των αρχαίων συμβόλων, επί μακράς μελέτης και έρευνας του κύριου Λούη Ρούσσου, τον οδήγησαν σε επόμενες ανακαλύψεις του στο νησί, καθώς επάνω στα σύμβολα των βράχων είναι χαραγμένες πληροφορίες για το Ηλιοτρόπιο του Φερεκύδη, τις τροπές και Ισημερίες του Ηλίου και κοσμοΐστορικά γεγονότα όπως πρόσκρουση κομήτη με πρώην πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος (τα σημερινά αστεροειδή που περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο.)


ΛΟΥΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ - ΓΕΡΟΥΣΙ - ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΛΟΥΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ - ΓΕΡΟΥΣΙ - ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ερώτημα είναι, πότε δημιουργήθηκαν οι βραχογραφίες αυτές, και ποτέ θα ενδιαφερθούν για την χρονολόγηση της αρχαίας αυτής κληρονομιάς, πριν αυτή διαβρωθεί εντελώς και σβήσει για πάντα από τον χάρτη?


Ο Κ. ΛΟΥΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ!


Οι βραχογραφίες ουσιαστικά, λειτούργησαν ως ''μπούσουλας'' στις έρευνες του κ. Ρούσσου όσον αφορά την χρήση του ηλιοτροπίου του Φερεκύδη. Τα μυστηριώδη αυτά σύμβολα κρύβουν πολλές αστρονομικές γνώσεις και συσχετίσεις σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο.


Ο Φαέθων σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν γιος του Ήλιου και της Κλυμένης. Μια μέρα, ο πατέρας του τον άφησε να οδηγήσει το άρμα του. Όμως ο Φαέθων δεν στάθηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης του πατέρα του. Σύμφωνα με την μυθολογική εκδοχή, μόλις ο Φαέθων, που οδηγούσε το άρμα του Ήλιου, είδε τον φοβερό Σκορπιό στον ουρανό, τρόμαξε τόσο πολύ, ώστε έχασε την ψυχραιμία του και δεν μπόρεσε να ελέγξει τα ηνία του άρματος του πατέρα του. Επακολούθησε το αφηνίασμα των αλόγων, που είχε ως αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνει ο Ήλιος, απειλώντας με καταστροφή τη Γη. Τελικώς μάλιστα, τα άλογα έφεραν το άρμα τόσο χαμηλά και κοντά στη Γη, ώστε άρχισε να καίγεται μαζί με τους ανθρώπους και τα ποτάμια άρχισαν να βράζουν από την εκπεμπόμενη θερμότητα. Ο Δίας, θέλοντας να προλάβει χειρότερες καταστροφές, τον γκρέμισε με έναν κεραυνό στον Ηριδανό ποταμό, σκοτώνοντάς τον. Οι Έλληνες για μεγάλες χρονικές περιόδους ονομάζουν με το όνομα Φαέθων και τον πλανήτη Δία, επειδή είναι πολύ φωτεινός. 

Οι αρχαίοι συνηθιζαν να δίνουν επίθετο στη νέα θεότητα το όνομα αυτής που αντικατέστησε ή ''εξοντωσε''. Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, οι βραχογραφίες του Γερουσίου αυτό ακριβώς περιγράφουν, δηλαδή την καταστροφή του Φαέθωντα από το Δία. Ουσιαστικά ο μύθος μας αναφέρει με κωδική/αλληγορική σημασία ένα ηλιακό γεγονός, όπως στο Κομπέκι Τέπε. 


Όλες οι γεωλογικές έρευνες που έγιναν, απέδειξαν την ύπαρξη ενός μεγάλου πάχους στρώματος άνθρακα, να εντοπίζεται σε όλες τις μελέτες που έχουν γίνει ανα την υφήλιο, το οποίο οι επιστήμονες το τοποθετούν σε μια χρονική περίοδο απο το 9.500 π.Χ ως 11.500 π.Χ. Μπορεί να συνέβη και περσσότερες απο μια φορές, κάτι εκείνη την περίοδο, που να κάλυψε με τέφρα όλο τον πλανήτη. Ηφαίστειο? Μετεωρίτης? 


Ανάμεσα σε εκείνη την περόδο είχαμε την έκρηξη μέγα Ηφαιστείου στην περιοχή της σημερινής Γερμανίας. Ακόμα, βρέθηκαν ίχνη από μέγα τσουνάμι που σάρωσαν τις ακτές παγκοσμίως. Επίσης, διαπιστώθηκε, πως εκείνη την περίοδο που οι επιστήμονες σήμερα λένε μικρές Υάδες, γύρω στο 10.000 π.Χ, προσέκρουσε ή προσέκρουσαν θραύσματα μετεωρίτη κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα τότε συνέβη και η βύθιση της Ατλαντίδος, αλλά και η πτώση της προκατακλυσμιαίας Αθήνας που νίκησε την Ατλαντική Δύναμη. Μην ξεχνάμε και την αναφορά του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα αλλά και τις μυθολογίες όλων των λαών, που περιγράφουν έναν ή πολλούς κατακλυσμούς. Η ελληνική περιγράφει τουλαχιστον τρείς. Σήμερα οι αστροφυσικοί είναι σε θέση να προσδιορίσουν πως το νέφος του Οόρτ, που περιβάλλει το ηλιακό σύστημα, αποτελείται ουσιαστικά από ένα σμήνος θραύσματων μετεωρίτη, που πιθανών να προέρχεται απο τον πλανήτη Φαέθωντα, που κάποτε προσέκρουσε με τον πλανήτη Δία. 


Μπορεί η Γη να μην καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά τουλαχιστον το 90% της ζωής πιστεύεται ότι πέθανε εξαιτίας των τμημάτων του μετεωρίτη αυτού που προσέκρουσαν στη Γη, προκαλώντας αλυσιδωτή αντίδραση καταστροφών στον φλοιό της.

Διαβάστε Ακόμα:



πηγές:
ΟΜΗΡΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΙΑ