Γιγαντιαίες μορφές καταγράφηκαν στην κορυφή του Ταϋγέτου


Επιμέλεια/Φωτό: Ομάδα Ορφέας

Ταλετόν ή Ταλητόν ονομάζεται η υψηλότερη κορυφή του όρους Ταΰγετος, 2.407 μ.,(σημερινή ονομασία Προφήτης Ηλίας), αποκαλούμενη και "άκρα ηλίου ιερά" όπως αναφέρει ο Παυσανίας. Ο Ταΰγετος είναι ένα βουνό με μακραίωνη ιστορία και πολλούς θρύλους που τον περιβάλλουν. Έχει απασχολήσει τόσο αρχαιολόγους και γεωλόγους όσο ερευνητές μέχρι και μυστικιστές.


Κατα την εξέταση του υλικού, παρατηρήσαμε κάποιες ανεξήγητες μορφές στην κορυφή του Ταϋγέτου οι οποίες αν και μοιάζουν ανθρώπινες, δημιουργεί προβληματισμό το μέγεθός τους. 


Όσο εστιάζουμε στην κορυφή, μπορούμε να διακρίνουμε πέντε μορφές με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Αν πρόκειται για ανθρώπους, από το σημείο λήψης των φωτογραφιών που βρίσκεται στο Ορειβατικό Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης, μπορούμε να μιλάμε για πανύψηλα όντα. Το καταφύγιο να υπενθυμίσουμε πως βρίσκεται σε υψόμετρο 1.550 μ., ενώ η κορυφή αγγίζει τα 2.407 μ.,δηλαδή μιλαμε για μια υψομετρική διαφορά περίπου 1000 μέτρων (!)


Επίσης, είναι γνωστό ότι για να ανέβει κάποιος στην κορυφή του Ταϋγέτου πρέπει να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, απο τα χαρακτηριστικά των μορφών, μπορούμε να διακρίνουμε μια ηλικιωμένη γυναίκα αλλα και παιδικές μορφές.

Η κορυφή Τάλετον από το καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης.


Όπως επίσης παρατηρούμε σε άλλη φωτογραφία ότι δεν πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς, καθώς εδώ δεν εμφανίζεται το φαινόμενο.


Η τελική κρίση δική σας!


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΕΔΩ