Τα απόκοσμα πλάσματα στην ''άβυσσο'' της λίμνης Βαικάλης και τα ανεξήγητα φαινόμενα








Στο νότιο τμήμα της Σιβηρίας είναι μια εντελώς διαφορετική λίμνη από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη μας. Στην σκληρή έρημο της Σιβηρίας βρίσκεται η τεράστια λίμνη Βαϊκάλη, η βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, γνωστή επίσης ως «μπλε μάτι της Σιβηρίας" ή "Μαργαριτάρι της Ασίας» . Είναι εντυπωσιακή όχι μόνο για τα βαθιά νερά της, αλλά και από τα μυστήριά του μαγευτικού μέρους που έχει το επίκεντρο του μια ποικιλία από παράξενα και ανεξήγητα γεγονότα.



Μια σύντομη επίσκεψη στη λίμνη Βαϊκάλη

ΗΛίμνη Βαϊκάλη σχηματίστηκε σε ένα βαθύ χάσμα που δημιουργήθηκε από τεκτονική κίνηση των πλακών. Βρίσκεται στη ρωσική περιοχή της Σιβηρίας, μεταξύ Irkutsk Oblast και της Δημοκρατίας της Buryatia. Με 1680 μέτρα του βάθος και με μια περιοχή 636 χιλιομέτρων και 80 χιλιομέτρων πλάτος είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, και η έβδομη με τη μεγαλύτερη επιφάνεια. Η λίμνη είναι τόσο μεγάλη και τόσο βαθιά ώστε να έχει το 20% του μη παγωμένου γλυκού νερού στον κόσμο. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τα 25 εκατομμύρια χρόνια της, η λίμνη Βαϊκάλη είναι επίσης θεωρείται παλαιότερη λίμνη στον κόσμο. Η λίμνη δεν είναι μόνο γνωστή για το μέγεθός της, αλλά και για την καταπληκτικά κρυστάλλινα νερά και τη βιοποικιλότητα της. Στη λίμνη Βαϊκάλη υπάρχει μια ποικιλία των ειδών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη Γη, κερδίζοντας έτσι το παρατσούκλι "Το Γκαλαπάγκος της Ρωσίας" και έχει οριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1996.



Το μυστηριώδες πλάσμα

Εκτός από αυτή τη μικρή περιοδεία της λίμνης Βαϊκάλης, λόγω της απομακρυσμένης θέσης της, το μεγαλείο και την αρχαιότητά της, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη ότι η λίμνη Βαϊκάλη έχει μια μακρά ιστορία από παράξενα γεγονότα, θρύλους, μύθους και τη λαογραφία. Μερικές από τις ιστορίες είναι τόσο παλιές όσο και δικής της δημιουργίας, όπως η παρουσία ενός μυστηριώδους τέρατος φόβος και τρόμος για τους ντόπιους. Η μητρική Buryat καλέσετε το πλάσμα "Lusud-Χαν ή Usan-Lobson Khan" , το οποίο μεταφράζεται ως "Δράκος Δάσκαλος Νερό" , και λέγεται ότι μοιάζει με ένα γιγαντιαίο οξύρρυγχο, με προεξέχουσα μύτη και μια μεγάλη ουρά πίσω. Στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν αναφορές αλιέων οι οποίοι έχουν υποστηρίξει ότι έχουν δει μεγάλα πλάσματα στην επιφάνεια ή μεγάλα σκούρα σχήματα από ύψη μέσα στα νερά, αλλά και ιστορίες στη λίμνη που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν. Κινέζοι εξερευνητές ανέφεραν επίσης να δούμε αυτά τα αινιγματικά πλάσματα, όπως αναφέρεται σε αυτούς ως "Θεοί Λίμνη" ή "ψάρι δράκος".







Τα τέρατα αυτά υπάρχουν επίσης σε αρχαία πετρογλυφικά που βρέθηκαν στα βράχια της Βαϊκάλης. Υπάρχουν μεγάλα σκαλισμένα στο χέρι που έχουν στηθεί σε μνημείο, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Yenisei, κοντά στο χωριό Askiz, που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. και 9, το οποίο αποτελεί ένα είδος μυστηριώδους τέρατος. Η εικόνα λαξευμένη σε πέτρα δείχνει μια διχαλωτή γλώσσα σαύρα, με πονηρά νύχια, και ένα κατάλληλο σώμα ως πανοπλία. Το παράξενο πλάσμα εικονίζεται όρθιο να βυθίζεται στο νερό, αναφέρεται ότι το ερπετοειδές πλάσμα βρίσκεταθ κοντά στην επιφάνεια του ποταμού.


UFO και εξωγήινοι

Αλλά τα μεγάλα τέρατα λίμνη δεν είναι τα μόνα μυστήρια της λίμνης Βαϊκάλης. Η περιοχή είναι γνωστή για το μεγάλο αριθμό των θεάσεων UFO. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει αναφερθεί η εμφάνιση τους με παράξενα φώτα και τα φερόμενα ως ξένα πλοία που πετούν πάνω από τη λίμνη, αλλά οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες προέρχονται από αποχαρακτηρισμένα αρχεία σοβιετικής εποχής που μιλούν περί ανεξήγητων συμβάντων με το ρωσικό στόλο υπό την αρχηγία του Διοικητή ένοπλες Νικολάι Smirnov. Παρά το γεγονός ότι τα έγγραφα αυτά δεν αφορούν άμεσα τους εξωγήινους, αναφέρουν πολλά περιστατικά και θεάσεις UFO στη λίμνη Βαϊκάλη.
Μία έκθεση περιγράφει πώς το 1958, ένα αεροπλάνο ρωσικό Tupolev Tu-154 συνετρίβη στα παγωμένα νερά της λίμνης, αφού υποτίθεται ότι ήταν κυνηγημένο από ένα UFO. Άλλες αναφορές προέρχονται από πολλούς αλιείς, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν παράξενα φώτα να πλανώνται πάνω από τη λίμνη , κάτω από το νερό ή ακόμα να αναδύονται δραματικά από το νερό και να εξαφανίζονται στον ουρανό. Πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης αναφέρει ΑΤΙΑ να κατεβαίνουν γρήγορα από τον ουρανό για να επιπλέουν σαν μια βάρκα μετά.



Ανεξήγητα Φαινόμενα βαθύτερα

Ένα από τα πιο παράξενα που αφορούν εξωγήινους και UFO στη λίμνη Βαϊκάλη έλαβε χώρα το 1982, όταν οι Ρώσοι δύτες ναυτικού είπαν ότι βρήκαν ανθρωποειδή πλάσματα που ήταν ντυμένα με ασημί περίπου 50 μέτρα κάτω από το νερό. Η έκθεση ανέφερε ότι οι τρεις έμπειρους δύτες έχασαν τη ζωή τους μυστηριωδώς, ενώ προσπαθούσαν να καταδιώξουν τα πλάσματα και τέσσερις άλλοι δύτες τραυματίστηκαν σοβαρά. Φυσικά, η ρωσική κυβέρνηση αρνήθηκε αμέσως το περιστατικό ότι είχε να κάνει με όντα από άλλους κόσμους και όλα όσα περιγράφονται στην έκθεση πρέπει να έχουν κάποια φυσική εξήγηση.


Και το 1977, μια επιστημονική υποβρύχια εξερεύνηση με όνομα "Paysis" είχε εμπλακεί σε ένα ανεξήγητο περιστατικό. Όταν ήταν 1.200 μέτρα βάθος, τα μέλη της ομάδας ήταν στο απόλυτο σκοτάδι, μέχρι που είδαν μια φωτεινή δέσμη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εκτυφλωτικό φως παρέμεινε σταθερό στο μπροστινό μέρος του υποβρύχιου για αρκετά δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να αναβοσβήνει. Οι ειδικοί δεν ήταν ποτέ σε θέση να εξηγήσουν την προέλευση του μυστηριώδους φωτός.



Μυστηριώδεις εξαφανίσεις

Ένα άλλο μυστήριο στη λίμνη Βαϊκάλη δεν έχει τίποτα να κάνει με θαλάσσια τέρατα, UFO ή εξωγήινους είναι οι εκθέσεις σχετικά με τις εξαφανίσεις των πλοίων. Στις 16 Ιουνίου 2011, το πλοίο Υαμαηα αναχώρησε από ένα χωριό στην περιοχή Buryatia Kabansk με ένα τετραμελές έμπειρο πλήρωμα για να δοκιμάσει ένα νέο κινητήρα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Έχει αναφερθεί ότι το πλήρωμα ήταν όλοι έμπειροι ναυτικοί, ωστόσο, η επαφή με το πλοίο χάθηκε λίγο μετά την έξοδο του αμέσως μετά εμφανίστηκε μια ξαφνική και ανεξήγητη ομίχλη . Όταν η ομίχλη ξεθωριάσει το πλοίο Yamaha είχε εξαφανιστεί. Παρά το γεγονός ότι το σκάφος είχε νέα συστήματα επικοινωνιών, θα μπορούσε να δώσε στίγμα. Αλλά το πιο περίεργο πράγμα ήταν ότι οι συνθήκες στη λίμνη ήταν τέλειες.Τι συνέβη με το Yamaha και το πλήρωμά του; Κανείς δεν ξέρει.


Μετά το περιστατικό άρχισε εκτεταμένες επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, για να προσπαθήσει να εντοπίσει το σκάφος Yamaha, αλλά δεν ήταν σε θέση να βρει τα ερείπια, ούτε ενδείξεις για την τύχη του πλοίου. Ήταν σαν να το είχε καταπιεί η ίδια η λίμνη. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι τα μυστηριώδη βάθη του νερού είναι πολύ κοντά στις πύλες στην κόλαση . Μερικοί έχουν προτείνει ότι οι δράστες αυτών των μυστηριωδών εξαφανίσεων των πλοίων είναι το αποτέλεσμα των δινών, αλλά αυτή η θεωρία δεν εξηγεί άλλες ιστορίες, όπως τα πλοία που εξαφανίζονται για μεγάλες χρονικές περιόδους και επανεμφανίζονται μυστηριωδώς.
Μια άλλη θεωρία που να εξηγεί αυτές τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις είναι αντικατοπτρισμοί στη λίμνη. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι βλέπουν τα πλοία, τα τρένα ή τα κάστρα ξαφνικά υλοποιώντας και εξαφανίζονται σύντομα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να είναι οι μοναδικές ιδιότητες της λίμνης Βαϊκάλης. Υπάρχουν ακόμη αναφορές ότι μερικές φορές συνοδεύονται από αντικατοπτρισμούς ανώμαλων μαγνητικών διαταραχών, οι οποίες θα μπορούσαν θεωρητικά να μας κάνουν να συγχέουμε τον εξοπλισμό πλοήγησης του πλοίου. Μήπως αυτοί οι αντικατοπτρισμοί είναι το αποτέλεσμα των φυσικών δυνάμεων ή υπάρχει μια υπερφυσική εξήγηση;

Ο περίεργος σχηματισμός κύκλων πάγου

Ένα άλλο αινιγματικό φυσικό φαινόμενο στη λίμνη συνέβη το 2009, όταν παράξενοι και τεράστιοι κύκλοι πάγου μέχρι 4,4 χιλιόμετρα σε διάμετρο άρχισαν να εμφανίζονται στη λίμνη κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι παράξενοι σχηματισμοί πάγου παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και η ανακάλυψη τους παραμένει ένα μυστήριο. Φυσικά για τους αινιγματικά conspiranoicos κύκλους είναι το αποτέλεσμα της εξωγήινης δραστηριότητας.
Η λίμνη Βαϊκάλη είναι πραγματικά ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο. Γεμάτη φυσικά μυστήρια, ίσως και υπερφυσικά. Ποιες είναι οι απαντήσεις σε όλα τα μυστήρια της λίμνης Βαϊκάλης;

πηγές:
mundoesotericoparanormal.com