Χάρτες εκατοντάδων χιλιάδων ετών που συνδέονται με μυστηριώδη μέρη






Στη σημερινή κοινωνία, η έννοια του χάρτη είναι στενά συνδεδεμένη με τις νέες τεχνολογίες, προγράμματα περιήγησης, και το Google Maps, ως ένα είδος μαγείας, ή ένα σύγχρονο παράθυρο μέσω του οποίου μπορούμε να ανακαλύψουμε τον κόσμο.

Ωστόσο, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν οι άνθρωποι δημιούργησαν χάρτες που οδηγούσαν σε μυστηριώδη μέρη.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε τρεις μυστηριώδεις αρχαίους χάρτες που οι περισσότεροι από τους αναγνώστες πιθανότατα δεν έχουν ακούσει ποτέ ξανά.

Ο αρχαιότερος αστρολογικός χάρτης του κόσμου



Ένα από τα πιο μυστηριώδη αστρολογικά αρχαία διαγράμματα που βρέθηκαν ποτέ.

Ο ουρανός έχει χαρτογραφηθεί από την αρχαιότητα, όπως φαίνεται από τον παρόν αστρολογικό χάρτη που ανακαλύφθηκε το 1983, μέσα σε ένα νεκρικό θάλαμο στην πόλη Ausaka στην Ιαπωνία.

Το μικρό πάνθεον, 1 μέτρο σε ύψος περίπου είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα που δηλώνονται με τα αντίστοιχα σύμβολα τους: Northern Black Turtle, Eastern Blue Dragon, Southern Red Bird, και Western White Tiger.



Περιέργως, στην οροφή του τάφου, θα βρείτε μια αστρολογική τοιχογραφία που αποτελείται από μια σειρά από ομόκεντρους κύκλους που επικαλύπτονται σε ορισμένα σημεία, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε απεικονίσεις των αστερισμών, εκπροσωπούμενη από μικρούς δίσκους χρυσών φύλλων.

Σε αυτή τη περίπλοκη αρχαία σύνθεση, μπορούμε επίσης να δούμε πολλά μυθολογικά στοιχεία και τα ζώδια.

Η αμφιλεγόμενη πέτρα Dahska: Ένας χάρτης 120 εκατομμυρίων ετών



Μερικοί από τους επιστήμονες πιστεύουν ότι ο χάρτης ανήκει σε έναν εξαφανισμένο αρχαίο ανώτερο Πολιτισμό…

Ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Bashkir το 1999 και δείχνει την περιοχή των Ουραλίων, ενώ χρονολογείται (από δύο όστρακα που βρέθηκαν στην επιφάνεια του) ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 120.000 ετών!

Αν και η χρονολόγηση του δεν είναι σίγουρη (μπορεί τα όστρακα να είχαν εγκλωβιστεί στην πέτρα πολύ πριν χαρακτεί ο χάρτης), είναι σίγουρα αρχαίος και σίγουρα δεν συμβαδίζει με τις γνώσεις και την τεχνολογία καμιάς εποχής του παρελθόντος!

Ο χάρτης είναι τρισδιάστατος, δηλαδή χωρίζεται σε τρία μέρη από διαφορετικά υλικά που δίνουν μια τρισδιάστατη εικόνα της περιοχής με τα βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια κλπ. Τέτοιος χάρτης είναι αδύνατον, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες που τον μελετούν, να γίνει ακόμα και σήμερα και χρειάζεται βοήθεια από αεροφωτογραφίες ή δορυφόρους και μοντέρνα τεχνολογία.



Ακτίνες Χ έδειξαν ότι η χάραξη δεν έγινε από κάποιον χαρτογράφο με συμβατικά μέσα (και μάλιστα πρωτόγονα) αλλά ότι είναι φτιαγμένος με τεχνητό τρόπο και μάλιστα με εργαλεία ακριβείας. Γι αυτό τον λόγο και τον κατασκευαστή του χάρτη τον ονομάζουν «The creator«(o δημιουργός).

Η πέτρα της Ντάσκα (Dashka’s stone) όπως την ονομάζουν, έχει άγνωστη γραφή (σημειώσεις) πάνω της και στην αρχή νόμιζαν ότι είναι αρχαία Κινέζικα σύμβολα γραφής αλλά δεν είναι και αν και δεν έχουν ακόμα μεταφράσει αυτή την άγνωστη γλώσσα, πιστεύουν ότι είναι ιερογλυφικοί-συλλαβικοί χαρακτήρες.

Χάρτης Moli del Salt – Δημιουργήθηκε πριν 14.000 χρόνια



Φωτογραφία της χαραγμένης πλευράς με κοντινά πλάνα από τα επτά ημικυκλικά μοτίβα.

Αυτός ο χάρτης βρέθηκε πρόσφατα στο χώρο Moli del Salt στην Ισπανία και πιστεύεται ότι χρονολογείται από την Ανώτερη Παλαιολιθική περίοδο περίπου πριν από 13.800 χρόνια. Σύμφωνα με αναφορές, απεικονίζει ένα μέρος κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.

Ο χάρτης είναι σκαλισμένος σε πλάκα περίπου 18 εκατοστά πλάτος, και πάχους περίπου 3,6 εκατοστών. Ο Δρ Manuel Vaquero και ο Δρ Marcos García-Diez του Πανεπιστημίου της Χώρας των Βάσκων, δήλωσαν ότι: «Εμφανίζει επτά ημικυκλικά μοτίβα.»

Η πλάκα Moli del Salt στεγάζεται στο Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Παλαιοοικολογίας και κοινωνικής εξέλιξης στην Ταραγόνα στην Ισπανία.

πηγές: