Καταρράκτες Ραπεντώσα, ένας ''κρυμμένος νεραϊδότοπος'' εντός της Αττικής (φώτο)




Αφήνοντας πίσω μας το φράγμα της Ραπεντώσα συνεχίσαμε στο ρέμα ψάχνοντας για τον κρυφό προορισμό των καταρρακτών, σύμφωνα με τα λίγα στοιχεία που υπήρχαν στο διαδίκτυο.




 Προχωρόντας, γινόμασταν μάρτυρες ενός πανέμορφου τοπίου, πότε πατώντας μέσα στο νερό και πότε ανάμεσα στις ποταμίσιες πέτρες αλλά και τους μικρούς κατσικόδρομους παραπλεύρως του νερού.


 Εισερχόμενοι στο ρέμα η παρουσία του νερού  ήταν όλο και πιο έντονη, ενώ σε κάποια σημεία το νερό γινόταν αρκετά ορμητικό.



 Όντας ο επισκέπτης μέσα στο φαράγγι αισθάνεται τελείως αποκομμένος από τον έξω κόσμο, ενώ κυριολεκτικά ένιωθες ο χρόνος να κυλάει εντελώς διαφορετικά.


 Ένα κομμάτι του αρχαίου κόσμου είχε μείνει σχεδόν ανέπαφο εντός της Αττικής και του αστικού τοπίου.




 Πυκνή βλάστηση με ψηλά πλατάνια, πικροδάφνες, πεύκα και άλλα είδη δέντρων κοσμώντας και συμπληρώνοντας τον μαγικό αυτό  νεραϊδότοπο.


 Όπου και να στρέψαμε το βλέμμα μας διακρίναμε τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των πετρωμάτων με ποικίλα δέντρα και βλάστηση. 



Η επίσκεψή μας έγινε άνοιξη, τον χειμώνα το ρέμα κατεβάζει αρκετό νερό οπότε μπορούμε να φανταστούμε πόσο αυξομειώνεται ο όγκος εισερχόμενου νερού, καθιστώντας το αρκετά επικίνδυνο.



  Τα απομεινάρια ενός πετρόχτιστου γεφυριού του περασμένου αιώνα έχουν απομείνει κόντρα στην φθορά του χρόνου.





Μετά από περπάτημα μιας ώρας , κρυμμένο κυριολεξία από τα μάτια του οδοιπόρου, σε μια δεξιά στροφή ξεπρόβαλλε επιβλητικός και πανέμορφος ο καταρράκτης της Ραπεντώσας. 



Είναι ορατός μόνο από κοντά παρά το γεγονός ότι το ύψος του φθάνει τα 18-20 μέτρα.


Νιώσαμε τυχεροί που γίναμε μάρτυρες αυτού του θαύματος της φύσης εντός της Αττικής γης, για ευνόητους λόγους δεν δίνουμε τις συντεταγμένες του σημείου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

πηγές: