Περίεργα φαινόμενα έχουν αρχίσει να καταγράφονται στη Γη


Πέρα απο τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία ο οποίος είναι ο 8ος μεγαλύτερος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ξαφνικά άρχισε να τρέχει ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος προς την Ρωσία!



Περίεργα φαινόμενα έχουν αρχίσει να καταγράφονται στη Γη τους τελευταίους μήνες. Όπως αναφέρουν μελέτες Καναδών επιστημόνων ο βόρειος µαγνητικός πόλος της Γης άρχισε να κινείται προς τη Ρωσία µε ταχύτητα 60 χλµ. τον χρόνο!Το γεγονός αυτό, µόνο συνηθισµένο δεν µπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια. Και οι επιστήµονες ανησυχούν για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυµονεί, όχι µόνο για την ασφάλεια των µεταφορών αλλά και για τις µεταναστευτικές οδούς που ακολουθούν εκατοµµύρια αποδηµητικά πουλιά.



Ο βόρειος µαγνητικός πόλος είναι διαφορετικός από τον πραγµατικό Βόρειο Πόλο του πλανήτη µας, που αποτελεί το ένα άκρο του νοητού κάθετου άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη.

Ο µαγνητικός πόλος µετακινείται εξαιτίας των αλλαγών που συµβαίνουν στον ρευστό πυρήνα της Γης, ο οποίος περιέχει σίδηρο σε υγρή κατάσταση.

Τον τελευταίο καιρό, ο µαγνητικός πόλος µετακινείται προς τη Σιβηρία µε αυξηµένη ταχύτητα. Επειδή µάλιστα η ταχύτητα είναι ιδιαίτερα µεγάλη, ορισµένοι ειδικοί υποπτεύονται µήπως ο πόλος µεταπέσει προς τα νότια (αντιστραφεί, µε άλλα λόγια) και οι πυξίδες αντί για βόρεια δείχνουν νότια. Κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια, συµβαίνει τρεις έως επτά φορές κάθε µερικά εκατοµµύρια χρόνια.

Ηδη τα πρώτα προβλήµατα από την τάση… φυγής του µαγνητικού πόλου άρχισαν να εµφανίζονται. Στο διεθνές αεροδρόµιο Τάµπα της Φλόριντας, οι υπεύθυνοι χρειάστηκαν έναν µήνα για να επαναπροσδιορίσουν το στίγµα των τριών διαδρόµων προσγείωσης – απογείωσης αεροσκαφών, οι οποίοι αναγνωρίζονται από αριθµούς που αντιστοιχούν σε µοίρες στις πυξίδες.

Ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε ολόκληρο τον πλανήτη

Περίεργα φαινόμενα διάρρηξης του φλοιού της Γης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη: Στο νότιο Περού εμφανίστηκε ξαφνικά μία τεράστια ρωγμή, μήκους 3 χιλιομέτρων και περίπου 100 μέτρα σε πλάτος. Παρόμοιες ρωγμές εμφανίστηκαν και στη γειτονική Βολιβία, ενώ πριν από λίγο καιρό εντοπίστηκε άλλη μία ρωγμή στην Αιθιοπία.

Το ανώμαλο αυτό φαινόμενο συνέβη σε επαρχία που βρίσκεται κοντά στην διάσημη λίμνη Τιτικάκα. Η ρωγμή έγινε εμφανής αμέσως. Η γη άνοιξε σαν να μετακινείτο το υπόστρωμα της, ενώ εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση και μεγάλα κομμάτια εδάφους από την υπόγεια πίεση που ασκείτο.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι η ρωγμή δεν εμφανίστηκε μετά από σεισμό. Γενικά, δεν συνέβη καμία καταστροφή στην περιοχή. Η Γη άνοιξε έτσι απλά. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι το φαινόμενο δεν σχετίζεται με καμία πρόσφατη καταστροφή, εντούτοις παραμένουν σε σύγχυση ως προς τα αίτια.

Οι γεωλόγοι που έχουν επισκεφθεί αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για τι ακριβώς συμβαίνει…

Οι ρωγμές στο έδαφος μπορεί να αποτελούν επιφανειακή εκδήλωση ενός σεισμογόνου ρήγματος ή μπορεί να οφείλονται σε δευτερογενείς παράγοντες.

Όταν οι ρωγμές αποτελούν επιφανειακές εκδηλώσεις μετατόπισης ενός σεισμογόνου ρήγματος, τότε έχουν μήκος αρκετών χιλιομέτρων και πλάτος πολλών εκατοστών ή ακόμα και μέτρων.

Όταν οι ρωγμές οφείλονται σε δευτερογενείς παράγοντες, έχουν μικρότερο μήκος της τάξης των μερικών μέτρων και πλάτος λίγων εκατοστών και οφείλονται σε τοπικές ανακατατάξεις του εδάφους.

Πηγή: