Ποιοι είναι οι Σκοτεινοί Παρατηρητές ή Dark Watchers?




Ποιοι ή τι είναι οι Dark Watchers (Σκοτεινοί Παρατηρητές), κανείς δεν ξέρει. Από που αυτά τα φευγαλέα όντα ήρθαν και πού πάνε παραμένει ένα μυστήριο. Φεύγουν χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος.Αναφέρονται σε ένα μεγάλο αριθμό αρχαίων μύθων και είναι γνωστά σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.


Οι Dark Watchers είναι προφανώς γιγαντιαίοι άνθρωποι σαν φαντάσματα που έχουν παρατηρηθεί μόνο στο λυκόφως, με τις σιλουέτες τους να σχηματίζονται στον ουρανό τη νύχτα, κατά μήκος των ραχών και των κορυφών μιας οροσειράς. Όταν εντοπιστούν, τα όντα αυτά συνήθως φαίνονται να κοιτάζουν μακριά στην ύπαιθρο, στα βουνά, φαινομενικά τίποτα ειδικότερα, πριν εξαφανιστούν μερικές φορές και μπροστά στα μάτια των θεατών.

Στο βιβλίο τους, "In Search of the Dark Watchers", οι συγγραφείς Thomas Steinbeck και ο Benjamin Brode γράφουν ότι "οι Ρωμαίοι επινόησαν τον αρχικό όρο και κατά την αρχαιότητα αυτό το πνεύμα πρέπει να θεωρήθηκε σαν ένα πραγματικό πλάσμα, ένα ζώο φύλακας ή ένα υπερφυσικό ον, όπως ένα ξωτικό, μια νεράιδα, ή φάντασμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι πεποιθήσεις περί πνευμάτων απορρίφθηκαν και λιγότερο υπερφυσικές έννοιες έχουν επικρατήσει".


Στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δήλωσαν ότι συνάντησαν έναν Σκοτεινό Παρατηρητή, αλλά τι αυτά τα γιγαντιαία όντα αναζητούν ή παρατηρούν, είναι πέρα ​​από την τρέχουσα κατανόηση μας. Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις, μόνο εικασίες. Στο βιβλίο, Weird California, αναφέρεται ότι οι «οι Ινδιάνοι Chumash πρώτοι μίλησαν για αυτούς στους θρύλους τους και οι ζωγράφοι των σπηλαίων τους, τους αναπαρέστησαν σε πολύχρωμες τοιχογραφίες τους.



Αργότερα ο περίφημος αμερικανός συγγραφέας John Steinbeck ("Τα Σταφύλια της Οργής", "Άνθρωποι και Ποντίκια"), τους περιέγραψε στο διήγημα του, "Flight". Η αληθινή ταυτότητα των Dark Watchers παραμένει ένα μυστήριο.

''Ο Πέπε κοίταξε ψηλά στην κορυφή της επόμενης ξηρής κορυφογραμμής. Είδε μια σκοτεινή μορφή κόντρα στον ουρανό, μια φιγούρα ενός ανθρώπου που στεκόταν στην κορυφή ενός βράχου, και έριξε μια ματιά στα γρήγορα μακριά για να μην φανεί περίεργος. Όταν ένα λεπτό αργότερα κοίταξε ψηλά και πάλι, η σκοτεινή μορφή είχε φύγει."


Επίσης, το 1937, ο ποιητής Robinson Jeffers τους αναφέρει στο ποίημά του "Such Counsels You Gave to Me", ως «μορφές που μοιάζουν με άνθρωπο.....αλλά σίγουρα δεν είναι ανθρώπινα όντα». Αν οι Jeffers και Steinbeck είδαν ποτέ πραγματικά έναν Παρατηρητή είναι άγνωστο, αλλά οι τοπικοί θρύλοι τους αναφέρουν πολύ καιρό πριν να γράψουν γι'αυτούς.

Στα μέσα της δεκαετίας του 60, ένας ντόπιος στη χερσόνηση Monterey, ο οποίος ήταν στο παρελθόν ο διευθυντής του τοπικού γυμνασίου τους είδε, καθώς έκανε πεζοπορία στα βουνά. Είχε αρκετό χρόνο για να μελετήσει τη σκοτεινή φιγούρα, να προσέξει τα ρούχα της και να παρατηρήσει πώς η σκοτεινή μορφή παράξενα μελετούσε τα βουνά. Όταν ο διευθυντής φώναξε στους συναδέλφους του πεζοπόρους, ο Παρατηρητής ξαφνικά εξαφανίστηκε.



Άλλες, πιο πρόσφατες παρατηρήσεις έχουν συμπεριλάβει ένα σκοτεινό καπέλο και μια κάπα στην περιγραφή του βουνού που κατοικούν τα φαντάσματα. " Οι Dark Watchers μερικές φορές αναφέρονται επίσης ως οι ''Παλαιοί".  Χρονολογούνται πριν την έλευση του λευκού ανθρώπου στην Αμερική και όλες οι φυλές των Ινδιάνων έχουν τις ιστορίες τους γι 'αυτούς.  Λέγεται ότι οι Ισπανοί εξερευνητές αντιμετώπισαν αυτά τα αινιγματικά πλάσματα και αρκετοί Μεξικανοί στρατιώτες ανέφεραν ότι τους είδαν. Η προέλευση και η ταυτότητα αυτών των μυστηριωδών όντων παραμένει ένα ανεξήγητο αρχαίο μυστήριο που προκαλεί σύγχυση και απορία μέχρι και σήμερα.

πηγές:
thecuriosityofcat
pronews.gr