SLIders: Μήπως επηρεάζετε τις λάμπες του δρόμου καθώς περνάτε?




Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων "SLIders", τα συναντάμε καθημερινά γύρω μας.
Άλλοι τους δίνουμε "ανεξήγητη" και "μεταφυσική" διάσταση και άλλοι τα προσπερνάμε θεωρώντας τα απολύτως φυσιολογικά! Η ονομασία SLIders, προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Street Light Interference", δηλαδή "Παρεμβολή στα Φώτα του Δρόμου".

Τα "συμπτώματα".

Για να χαρακτηριστεί κάποιος ως SLIder θα πρέπει να παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη - και για πολλούς μη εξηγήσιμη- επίδραση, στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Με απλά λόγια, αν κάθε φορά που περνάτε κάτω από ένα φως αυτό ανάβει ή σβήνει από μόνο του, αν η ένταση στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα αυξομειώνεται μόλις μπείτε σε έναν χώρο, αν κάθε φορά που θυμώνετε πέφτει η τάση του ρεύματος, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να ανήκετε τους SLIders!

Γιατί αποτυγχάνουν οι πειραματικές έρευνες!Το παράξενο αυτό "φαινόμενο" καταγράφεται από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το ερώτημα είναι πότε παύει να εντάσσεται στις στατιστικές πιθανότητες και αποκτά "ανεξήγητη" διάσταση;

Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες πειραματικής διερεύνησης του φαινομένου σε επιστημονικά εργαστήρια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι που λένε ότι είναι SLIders, επιμένουν πως αυτό τους συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς οι ίδιοι να το ελέγχουν. Κατ'επέκταση είναι αδύνατο να το αναπαράγουν κατά παραγγελία στο εργαστήριο.

Αυθυποβολή το φαινόμενο των SLIders;Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιστήμονες να απορρίπτουν οποιαδήποτε "μεταφυσική" πλευρά του φαινομένου και να λένε πως πρόκειται για "αυταπάτη" ή "υποβολή". Τα άτομα που νομίζουν ότι επιδρούν στις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, πείθουν τους εαυτούς τους ότι κάθε συμπτωματική αυξομείωση της τάσης του ρεύματος ή διακοπή λειτουργίας στις τηλεόρασεις, οφείλεται στην παρουσία τους!



"Στον καθένα μας μπορεί να καούν δυο λάμπες σε μικρό χρονικό διάστημα", λένε. "Εκείνος που θεωρεί τον εαυτό του SLIder, θα το ερμηνεύσει ως "ανεξήγητο". Οι υπόλοιποι απλώς θα αλλάξουμε τη λάμπα".

"Ηλεκτρονικές ωθήσεις του εγκεφάλου", η εξήγηση;Στον αντίποδα, υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι επίδρασεις των ατόμων αυτών σε ηλεκτρονικές συσκευές, μπορεί να έχουν σχέση με ηλεκτρονικές ωθήσεις του εγκεφάλου. Από τη στιγμή που οι σκέψεις και οι κινήσεις μας είναι το αποτέλεσμα των ηλεκτρικών παλμών που παράγει ο εγκέφαλος, είναι πιθανό οι παλμοί αυτοί να έχουν επίπτωση έξω από το σώμα μας, σε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές!



Ο βρετανός συγγραφέας και ερευνητή Hilary Evans που από το 1993 μελετά το φαινόμενο και καταγράφει μαρτυρίες, υποστηρίζει ότι : "Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι μάρτυρες που ισχυρίζονται μια παρεμβολή στα φώτα του δρόμου, ενισχύουν την πιθανότητα να πρόκειται για ένα περίεργο "ανεξήγητο" φαινόμενο, που δεν συνάδει με την τρέχουσα επιστημονική γνώση για το πώς οι άνθρωποι επηρεάζουν και επηρεάζονται από τον περιβάλλον τους".


πηγές: