22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται ρητά να επισκεφθούμε




Με τις καινοτομίες που συμβαίνουν στον τομέα της τεχνολογίας κάθε χρόνο και τις βελτιώσεις στον χώρο των μεταφορών και των ταξιδιών, οι ταξιδιώτες έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικά μέρη που παραμένουν αυστηρώς απρόσιτα για τον κόσμο.

Τα παρακάτω μέρη είναι τα ενδιαφέροντα του πλανήτη, αλλά το καθένα για τον δικό του λόγο απαγορεύετε να τα επισκεφθούμε. Δεν έχετε την περιέργεια να βρεθείτε το θησαυροφυλάκιο, που φυλάσσετε η μυστική συνταγή της Coca-Cola ή να δείτε το νησί που κατοικείται μόνο από φίδια. Κάποια από αυτά τα μέρη είναι προσωρινά κλειστά για το κοινό και κάποια άλλα μόνιμα. Όπως και έχει μας εξάπτουν την περιέργεια και θέλουμε να τα εξερευνήσουμε. Άλλωστε, τα απαγορευμένα είναι πάντα πιο ενδιαφέροντα!

Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στο Menwith Hill.



Βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το Harrogate στο Βόρειο Yorkshire και καλύπτει 640 τετραγωνικά μέτρα βαλτώδους περιοχής. Διευθύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), που πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παρακολούθησης στον κόσμο. Οι διακριτικές δομές του που μοιάζουν με μπάλες του γκολφ και είναι γνωστές ως σφαιρικοί θόλοι, πιστεύεται, ότι παρακολουθούν κρυφά τις τηλεπικοινωνίες.

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, ειδικά ανάμεσα στους ακτιβιστές, που δεν μπορούν να αποφανθούν, αν οι μυστικές δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί μέσα είναι αποδεκτές ή όχι.

Bohemian Grove.



Περίπου 75 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο υπάρχει το Redwood, μια περιοχή 2.700 στρεμμάτων, που ονομάζεται Bohemian Grove. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του Ιουλίου, συγκεντρώνονται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άντρες του κόσμου για να πιουν ένα ποτό και να ανταλλάξουν μυστικές συνομιλίες. Για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στην συγκεκριμένη λέσχη, πρέπει να είσαι μέλος του Bohemian Group. Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει μερικοί που μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην λέσχη, όπως ο σκηνοθέτης Alex Jones, που τρύπωσε μέσα με μια κρυφή κάμερα και ο συντάκτης του Vanity Fair, Alex Shoumatoff, που συνελήφθη για παράνομη είσοδο το 2008.

Το θησαυροφυλάκιο με την μυστική συνταγή της Coca-Cola.



H Coca-Cola δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton και η αυθεντική συνταγή της παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική. Το 2011, η Coca-Cola μετακίνησε μετά από 125 χρόνια την μυστική αυτή συνταγή από την SunTrust Bank της Ατλάντα στο World of Coca-Cola..

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το World of Coca-Cola, αφού περάσουν πρώτα από πολύ αυστηρό έλεγχο, και να πάρουν μια μικρή γεύση. Βέβαια, το θησαυροφυλάκιο με την συνταγή παραμένει επτασφράγιστο.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παρόμοιες συνταγές, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί για την αυθεντικότητά της.

Τα μυστικά αρχεία στο Βατικανό.



Στο μυστικό και απόρρητο αρχείο του Βατικανού φυλάσσονται αρχεία και προσωπικά έγγραφα από όλες τους Πάπες από τον 8ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι ένα αντίγραφο της Παπικής βούλας του Πάπα Λέοντα, που αφόρησε τον Λούθηρο, τον οποίο στην συνέχεια έκαψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.



Αν και τα αρχεία παρέμεναν απόρρητα για το κοινό στο παρελθόν, ο Πάπας Λέων ο 13ος παρείχε πρόσβαση σε ειδικούς ερευνητές στα τέλη του 19ου αιώνα.



Το Lascaux ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία το Σεπτέμβριο του 1940 και παρέχει πολλές πληροφορίες για την προϊστορική τέχνη και την προέλευση του ανθρώπου.

Το 1979, μαζί με άλλα σπήλαια στην κοιλάδα Vézère, το Lascaux τιμήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο παρελθόν η σπηλιά ήταν προσβάσιμη από το κοινό, αλλά μετά ανακαλύφθηκε ένας μύκητας, που πιστεύεται, ότι οφείλεται στο σύστημα εξαερισμού που εγκαταστάθηκε και στους συχνούς επισκέπτες. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και έτσι οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν το 2008 να κλείσουν την σπηλιά για 3 μήνες, ακόμα και για τους ερευνητές.

Pine Gap.



Το Pine Gap είναι ένας δορυφορικός σταθμός παρακολούθησης, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Alice Springs στην κεντρική Αυστραλία. Ο μυστικοπαθής αυτός σταθμός διευθύνεται από την Αυστραλία και την Αμερική και πιστεύεται, ότι συνεργάζεται με την CIA. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν την είχε κατονομάσει ως μια από τις βασικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης των ΗΠΑ.

Το μετρό-2 της Μόσχας.



Δεν πρέπει να συγχέεται με τον μετρό της Μόσχας. Το μετρό-2 είναι ένα ειδικό σύστημα σιδηροδρόμου, που φημολογείται, ότι είχε φτιαχτεί την εποχή του Στάλιν. Μερικοί πιστεύουν, ότι σκοπός του ήταν να παρέχει εύκολη πρόσβαση ή διαφυγή, ειδικά στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου, σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Κάποιοι περιπετειώδεις άντρες ισχυρίστηκαν, ότι βρήκαν την είσοδό του στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Παρόλο που η ύπαρξη του ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, το όνομά του έχει αναφερθεί σε έγγραφα του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Δωμάτιο 39 ή Γραφείο 39.



Η Βόρεια Κορέα δεν θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, υπάρχει ένα μυστικό γραφείο στο εσωτερικό της χώρας, που ούτε οι ντόπιοι δεν έχουν πρόσβαση.

Το Δωμάτιο 39 δεσμεύεται να διασφαλίσει το ξένο νόμισμα για τους ηγέτες του έθνους. Το γραφείο δημιουργήθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ στη δεκαετία του 1970, και πιστεύεται ότι είναι ένα κέντρο που χαρακτηρίζεται από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.



Στη Δημοκρατία της Bashkortosan στη Ρωσία, κοντά στο όρος Yamantau, βρίσκεται η κλειστή στρατιωτική πόλη της Mezhgorye. Η ιδιότητά του σημαίνει, ότι διοικητικά υπάγεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει την εξουσία να χορηγήσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στους επισκέπτες. Στο παρελθόν ονομαζόταν Ufa-105 και Beloretsk-16 και εικάζεται, ότι είναι αποθήκες κατά πυρηνικής επίθεσης. Κάποιοι υποψιάζονται, ότι είναι μια αναπτυσσόμενη πυρηνική βάση.

Club 33.



Αυτή η λέσχη απευθύνεται μόνο σε λίγους ανθρώπους και ιδρύθηκε από τον Walt Disney. Αρχικά, ο κατάλογος περιείχε διάφορους επισήμους, επενδυτές και σελέμπριτις. Η τιμή για κάθε μέλος της λέσχης είναι 11.000 δολάρια τον χρόνο.

Η λίστα αναμονής για τα μελλοντικά μέλη είναι μεγάλη και χρονοβόρα. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να δειπνήσουν για μια μέρα στην λέσχη. Στην λέσχη αυτή ανήκουν και πολλοί σύγχρονοι σελέμπριτις.

Περιοχή 51.



Η περιοχή 51 είναι γνωστή για μυστικές επιχειρήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης σε σχέση με τους εξωγήινους. Πριν από μερικά χρόνια, η CIA έδωσε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο, που γνωστοποιούσε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην Νεβάδα χρησιμοποιείται για κυβερνητικά πειράματα και προγράμματα παρακολουθήσεων.

Η περιοχή 51 τραβάει την προσοχή πολλών ανθρώπων και λέγεται, ότι τα έγγραφα αυτά αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου για το μυστικό που κρύβεται στον θρυλικό αυτό χώρο.

Το κέντρο δεδομένων της Google.



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως διαχερίζεται η Google όλον αυτόν τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που παρέχει στους πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρήστες της καθημερινά; Καμιά φορά βασιζόμαστε στην Google πιο πολύ από στην ίδια την μνήμη μας. Οι πληροφορίες που παρέχει η Google υπάρχουν μέσα σε τεράστια κέντρα δεδομένων σε όλον τον κόσμο. Ως παγκόσμιος κολοσσός, οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να φυλάνε τα μυστικά οργάνωσης της εταιρίας. Το 2012, ωστόσο, η Google δημοσίευσε φωτογραφίες από τα κέντρα δεδομένων της για το κοινό.

Αυτή η φωτογραφία είναι από το κέντρο δεδομένων της στο Douglas County στην Georgia της Αμερικής.

Εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου στην Σιών.



Η εκκλησία αυτή είναι από τις πιο σημαντικές στην Αιθιοπία. Η Εκκλησία ισχυρίζεται, ότι έχει στην κατοχή της ένα ξύλινο κιβώτιο που φυλάσσονται οι πλάκες με τις 10 εντολές, για τα τελευταία 3.000 χρόνια.

Παρθένοι μοναχοί αφιερώνουν την ζωή τους στην φύλαξη του κιβωτίου. Βέβαια, κανείς δεν το έχει δει ποτέ με τα μάτια του για να να μπορεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό.



Σύμφωνα με έναν παραδοσιακό μύθο ο Menelik ήταν γιος της βασίλισσας του Σαβά και του βασιλιά Σολομώντα. Όταν κάποια στιγμή αργότερα ο Menelik πήγε να επισκεφθεί τον πατέρα του και επέστρεψε στην Αιθιοπία με τους πρωτότοκους γιους του, ένας από αυτούς έκλεψε κρυφά το κιβώτιο. Ο βασιλικός γιος θεώρησε, ότι από την στιγμή που δεν έγινε κανένα κακό, θα πρέπει να ήταν θέλημα Θεού.

Η λέσχη White Gentleman.



H συγκεκριμένη λέσχη είναι ιστορική και βρίσκεται στην οδό St. James’s Street στο Λονδίνο. Αν και η λέσχη είναι προσβάσιμη μόνο σε άντρες, άνοιξε κατ’ εξαίρεση την πόρτα της για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1991. Η λέσχη περιέχει ένα τεράστιο μενού, μπαρ, τυχερά παιχνίδια και πολλά άλλα. Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε το μπάτσελορ πάρτι του εδώ πριν από τον γάμο του με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Μουσείο Εθνικής Ασφάλειας Jiangsu .



Το κατασκοπευτικό μουσείο της Κίνας άνοιξε το 2009 και έχει εκθέματα, όπως όπλα μεταμφιεσμένα σε κραγιόν. Ένας εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε το Associated Press, ότι η συλλογή είναι ακόμα πολύ ευαίσθητη για τα ξένα μάτια, για αυτό και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους.

Ilha da Queimada Grande (Το νησί των φιδιών).



Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται 90 μίλια από την ακτή Santos στην Βραζιλία. Εδώ υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη από χρυσές οχιές, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη. Λέγεται, ότι το δηλητήριο τους μπορεί λιώσει το δέρμα γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος. Σύμφωνα με το VICE, το δηλητήριο τους είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να πουληθεί μέχρι και 30.000 δολάρια στην μαύρη αγορά.

Νησιά Heard και McDonald



Τα νησιά αυτά βρίσκονται στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού και σε απόσταση 1,700 χιλιομέτρων από την Ανταρκτική. Αποτελούν τις μόνες ηφαιστειογενείς μάζες, που φημίζονται για το πλούσιο φυσικό τους περιβάλλον, που περιλαμβάνουν περίεργα φυτά και ζώα. Η περιοχή είναι γνωστή για το Big Ben, ένα ενεργό ηφαίστειο της περιοχής, που υψώνεται στα 2,745 μέτρα.

Ο τάφος του Qin Shi Huang.



Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, στην κεντρική Κίνα. Είναι γνωστός για την δημιουργία του πρώτου ενωμένου έθνους της Κίνας πριν τον θάνατό του το 210 π.Χ.

Σύμφωνα με το Live Science, το άνοιγμα του μαυσωλείου δεν εξαρτάται μόνο από την Κυβέρνηση της Κίνας, αλλά και από την επιστήμη. H εκσκαφή της συγκεκριμένης περιοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί και το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει τα μυστικά που είναι θαμμένα χιλιάδες χρόνια εκεί.

Νησί North Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό.



Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, καθώς οι κάτοικοί του αρνούνται να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο και σκοτώνουν όποιον προσπαθεί να πάει στο νησί. Επίσης, οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα τρόπο να καταπολεμήσουν τις διάφορες ασθένειες. Το νησί είναι σε μέγεθος όσο το Μανχάταν και η κυβέρνηση της Ινδίας στην οποία ανήκει έχει κηρύξει την περιοχή μη προσβάσιμη από το κοινό.



Αυτό το νησί είναι η άλλη πλευρά της γοητευτικής Βενετίας, που φημολογείται, ότι είναι στοιχειωμένο. Είναι, επίσης, γνωστό για τα θύματα της πανούκλας του 18ου αιώνα και ως άσυλο για ψυχικά ασθενείς του 20ου αιώνα. Λέγεται, ότι γίνονταν πειράματα σε ασθενείς, όπως λοβοτομές. Το νοσοκομείο έκλεισε το 1968, εγκαταλείφθηκε και λίγα χρόνια αργότερα η Ιταλική κυβέρνηση το έβγαλε σε πλειστηριασμό.

Ise Jingu.



To Ise Jingu είναι ένα από τα 125 πιο ιερά κτίσματα του Shinto. Το εξωτερικό τμήμα είναι αφιερωμένο στον θεό Geku και το εσωτερικό στον θεό Naiku. Αυτά τα δυο κτίσματα ανακαινίζονται κάθε 20 χρόνια. Επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες, αλλά απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και η πρόσβαση σε ενδότερα σημεία.

Θησαυροφυλάκιο Svalbard Global Seed.



Η κυβέρνηση της Νορβηγίας άνοιξε το πιο ασφαλές θησαυροφυλάκιο του κόσμου τον Φεβρουάριο του 2008 σε απόσταση 1,300 χιλιομέτρων από τον Αρκτικό κύκλο.

Στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο φυλάσσονται πολλές ποικιλίες διάφορων τροφών και πάνω από 4.000 διαφορετικά είδη φυτών. Είναι κατασκευασμένο να αντέξει σε κάθε είδους εξωτερικό κίνδυνο και κλιματική αλλαγή. Η κατασκευή του κόστισε στην Νορβηγική κυβέρνηση περίπου 9 δισεκατομμύρια USD. Οι καταθέτες παραμένουν κάτοχοι των σπόρων τους.

πηγές:
http://diolkos.blogspot.gr/2017/02/22.html
http://m.apocalypsejohn.com/22-meri-planiti-apagorevete-afstira-episkefthoume/