Καταγραφή παράξενου πλάσματος στη Μ.Πρέσπα (φώτο+video)


Η Νέσι, το δημοφιλές «τέρας του Λοχ Νες» που σύμφωνα με έναν θρύλο, ζει σε λίμνη στα Χάιλαντς της Σκωτίας, μοιάζει να βρήκε «ταίρι», αυτή την φορά στη Μεγάλη Πρέσπα.
Η νέα ιστορία μυστηρίου διαδόθηκε στο διαδίκτυο μέσω ενός βίντεο που υποτίθεται εμφανίζει ένα αλόκοτο ον να ξεπροβάλει μέσα από το νερό. Σύμφωνα με το Sputnik News το βίντεο καταγράφηκε κοντά στο αλβανικό χωριό Πρετορ και δείχνει το κεφάλι και ένα μέρος του λαιμού του τέρατος που αναδύεται από τη λίμνη. 




Κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι μοιάζει με την Νέσι, το «τέρας το Λοχ Νες» που καλλιέργησε επί δεκαετίες την φήμη της, αλλά αποδείχθηκεμια οφθαλμαπάτη. Άλλοι πιστεύουν ότι το ον στην Μ.Πρέσπα είναι ένα γιγαντιαίο γατόψαρο. 


Ο καθηγητής γεωγραφίας Σίμα Τζονόσκι δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι «γίνονται πολλά μυστηριώδη γεγονότα στη Μεγάλη Πρέσπα που δεν γίνονται σε άλλες λίμνες». Ο Jonoski γνωρίζει καλά την περιοχή, καθώς ήταν ο πρώτος που έτρεξε σε βοήθεια το 1970, όταν βυθίστηκε αλβανικό πλοίο στη Μεγάλη Πρέσπα με αποτέλεσμα να πνιγούν πολλά παιδιά. «Ανακάλυψα ότι οι δύτες που έψαχναν τα σώματα των παιδιών βγήκαν έξω τρομοκρατημένοι έχοντας δει ένα μεγάλο γατόψαρο Φοβήθηκαν τόσο που σταμάτησαν να ψάχνουν. 


Νομίζω όμως ότι ήταν ένα από αύτά τα γατόψαρα που βλέπουν συχνά οι Έλληνες ψαράδες. Μερικά πράγματα που συμβαίνουν στην Πρέσπα, δεν συμβαίνουν σε άλλες λίμνες», ανέφερε. «Όταν ήμουν καθηγητής το 1976 είδα μία τεράστια στήλη νερού να υψώνεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και να μοιάζει με μανιτάρι.



Καταδύθηκε μετά από 10 με 15 λεπτά», πρόσθεσε. Πριν από πέντε χρόνια ένα άλλο βίντεο λέγεται ότι έδειχνε ένα παρόμοιο πλάσμα να έχει καταγραφεί στην ελληνική πλευρά της λίμνης. Οι κατοικοι ζητούν να ξεκινήσουν έρευνες που ενδεχομένως θα δημιούργησουν ειδικό ενδιαφέρον για την περιοχή. ...