Τι πραγματικά συμβαίνει στην Πεντέλη?




Τα κύματα ELF (των οποίων το αρκτικόγραμμα στα αγγλικά σημαίνει «ξωτικό») είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα που ανήκουν στην μπάντα συχνοτήτων μεταξύ 30 και 300 Hertz. Παράγονται σε αρκετές περιπτώσεις, είτε ως συνοδά φυσικών φαινομένων, όπως οι κεραυνοί, είτε ως παραπροϊόντα της βιομηχανικής δραστηριότητας.
Παράγονται επίσης και ως μαγνητοτελλουρικά ρεύματα, απότοκα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης.  Τα κύματα ELF είναι ικανά να διαπερνούν τα διάφορα φυσικά εμπόδια και να διαδίδονται δια μέσω του εσωτερικού της Γης. Η ιδιότητα τους αυτή έχει αξιοποιηθεί στην κατασκευή «γεωραντάρ», που προσφέρουν πληροφορίες για τη σύσταση του υπεδάφους σε μεγάλα βάθη, έως και 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους. 


Το Βουητό του Τάος 
ΠΟΛΗ ΤΑΟΣ, ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ


Το Βουητό είναι ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που ακούγεται από ορισμένους μόνο ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Γης, ειδικότερα στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και την Βόρεια Ευρώπη. Πήρε το όνομα του από την μικρή πόλη Τάος του Νέου Μεξικού στις Η.Π.Α., όπου οι κάτοικοι του παραπονέθηκαν πολλές φορές μέσα στην προηγούμενη δεκαετία για παράξενα βουητά από το πουθενά. Στις θεωρίες επεξήγησης , οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε υπόηχους των τεκτονικών πλακών ή πετρωμάτων ή ότι είναι ηλεκρομαγνητικά κύματα που προκαλούνται από μετεωρίτες που εισχωρούν στην ατμόσφαιρα της Γης. Πιθανολογείται ακόμα ότι είναι απόηχοι των συστημάτων επικοινωνίας των υποβρυχίων. Σεισμολόγοι αλλά και γεωλόγοι δεν μπορούν να καταλάβουν την προέλευση του ήχου και λένε ότι δεν οφείλεται σε σεισμούς ή κάποιο γεωλογικό φαινόμενο.  Οι επιστήμονες είναι πολύ προβληματισμένοι με το συμβάν αυτό, και το ερευνούν για να δουν με τι έχουν να κάνουν, είναι σίγουροι ότι δεν είναι γεωλογικό, τεχνικό, εξωγήινο, ή υποθαλάσσιο φαινόμενο. Πολλοί ερευνητές κάνουν λόγο ότι πρόκειται για θορύβους που προέρχονται από την μέση Γη.




Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την προέλευση του ήχου.  Μία πιθανή εξήγηση είναι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, που παρουσιάζουν μία σειρά από συμπτώματα και δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από πηγές τύπου HAARP αφού οι τεχνολογικές εφαρμογές των τελευταίων δεκαετιών μας έχουν τοποθετήσει πλέον μέσα σε μία μόνιμη θάλασσα τεχνητών συχνοτήτων. Το ηλεκτρομαγνητικό νέφος που παράγουν πυλώνες της ΔΕΗ, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ασύρματα τηλέφωνα, τεχνολογίες bluetooth, Η/Υ κ.α., έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνών και έχει διαπιστωθεί πως σχετίζεται με μία σειρά από πολλά και διαφορετικά συμπτώματα.


Σύντομα παρατηρήθηκε ότι κοντά στις περιοχές όπου ο βόμβος γινόταν ακουστός υπήρχαν συνήθως βάσεις του USN. Η σύνδεση μεταξύ Taos Hum και συστήματος επικοινωνιών ELF δεν άργησε να γίνει, και αρκετοί ερευνητές υποστήριξαν ότι, άμεσα ή έμμεσα, υπεύθυνα για το βόμβο ήταν τα κύματα της μπάντας ELF (http://www.fiu.edu/~mizrachs/Taos-hum.html).  Σε ορισμένες μελέτες διατυπώθηκε η άποψη ότι ο βόμβος γινόταν αισθητός, όχι μέσω παλμών του ακουστικού τυμπάνου και περαιτέρω μετάδοσης τους δια της ακουστικής οδού στον εγκέφαλο, αλλά μέσω απευθείας ερεθισμού και ενεργοποίησης νευρώνων στο εγκεφαλικό κέντρο της ακοής και αλλού. Αυτό, βέβαια, θα σήμαινε ότι τα κύματα ELF έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν άμεσα λειτουργίες του εγκεφάλου, με πολλαπλές συνέπειες. 

Το πειραματικό πρόγραμμα HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) έχει σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών (πχ HF, VHF, επικοινωνίες υποβρυχίων ELF, κτλ) αλλά ακόμη και για επιτήρηση (surveillance). Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 -- 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας (πχ υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κτλ. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 - 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (εφαρμογές τομογραφίας).  


Το πρόγραμμα έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο), κτλ. 


Το αίνιγμα της Πεντέλης
Ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, βαρυτικές ανωμαλίες, χωροχρονικά παράδοξα, φακοί που δεν ανάβουν, φωτογραφίες που δε βγαίνουν, κενά μνήμης, πληθώρα ακουστικών φαινομένων, περίεργες λάμψεις…  Τι βρίσκεται γύρω απ' το σπήλαιο της Πεντέλης: 

Λίγο πιο χαμηλά, επί του λόφου "Κουφού", βρίσκεται το Αστεροσκοπείο Πεντέλης. Από το 1995 έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί εκεί σταθμός παρακολούθησης της Ιονόσφαιρας. Ο σταθμός αυτός συνεργάζεται με την ESA («European Space Agency» - «Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος»), καθώς και με αμερικανικά κέντρα, αποτελώντας τμήμα μεγάλου δικτύου σταθμών με αντικείμενο τη μελέτη της γήινης Ιονόσφαιρας. Εκτός από μελέτες που αφορούν την Ιονόσφαιρα, μετρήσεις γίνονται και για τη Μαγνητόσφαιρα, καθώς και για τη Θερμόσφαιρα της Γης.  Στη βάση του λόφου "Κουφού", σε μικρή απόσταση από το αστεροσκοπείο, βρίσκεται και το μέγαρο της δούκισσας της Πλακεντίας. Σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το μέγαρο της δούκισσας εντοπίζεται η μονή Πεντέλης, η οποία τιμάται στο όνομα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  Η μονή Πεντέλης συγχέεται συχνά με δύο άλλες μονές επί του βουνού, την κατά πολύ νεότερη μονή Αγίου Παντελεήμονα και την κατά πολύ παλαιότερη μονή ΤΑΩ (παραφθορά του "Ταού" αποτελεί το "Νταού" Πεντέλης, το οποίο έχει επικρατήσει).  Ψηλότερα, στην κορυφή της Πεντέλης, υπήρχε εγκατεστημένος επί πολλά χρόνια ο ΝΑΤΟϊκός σταθμός τηλεπικοινωνιών.  Στους πρόποδες του βουνού, σε οπτική επαφή με τη σπηλιά, συναντούσαμε παλιότερα την υπόγεια ΝΑΤΟϊκή βάση τηλεπικοινωνιών του Πολεμικού Ναυτικού. Λίγο βορειοανατολικότερα, σε μικρή απόσταση από το βουνό, λειτουργούσε η υπόγεια αμερικανική βάση τηλεπικοινωνιών της Νέας Μάκρης. 


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, σχετίζεται με τις συχνότητες. Στο πείραμα της Φιλαδέλφειας, επιχείρησε υποτίθεται την εξαφάνιση ενός ολόκληρου αντιτορπιλικού με τη χρήση πανίσχυρων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (http://www.viewzone.com/philadelphia.html).  Τη δεκαετία του 1950, αναμίχθηκε και συγχρηματοδότησε το σχέδιο MKUltra της CIA, το οποίο σχετιζόταν με πειράματα ελέγχου των ανθρώπινων νοητικών λειτουργιών, κυρίως μέσω χρήσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (http://www.raven1.net/mk-gall.htm). Λίγο αργότερα, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα κύματα της μπάντας ELF («Extremely Low Frequencies» - «Εξαιρετικά Χαμηλές Συχνότητες») για να εξυπηρετεί τις στρατηγικές του επικοινωνίες.  Στο περιεχόμενο ενός βιβλίου ,ανωνύμου συγγραφέα, αναφερόταν η δράση Αμερικανών και Σοβιετικών πρακτόρων στην Ελλάδα, επρόκειτο για το "Έλληνες Πράκτορες της CIA και της KGB (Ντοκουμέντα από το Ανέκδοτο Αρχείο των Χένρυ Τάσκα Τομ Καραμεσίνη) ". Υπήρχε ένα απόσπασμα, στο οποίο γινόταν αναφορά περί της ύπαρξης ενός ηλεκτρομαγνητικού διαύλου, τα άκρα του οποίου ένωναν την ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης με την πολιτεία Virginiaτων ΗΠΑ. Ο μαγνητικός αυτός δίαυλος, σύμφωνα με το βιβλίο, διέτρεχε υπογείως τη Γη και λειτουργούσε όπως περίπου λειτουργεί μια οπτική ίνα: τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που διοχετεύονταν στη μία του άκρη τον διέσχιζαν κατά μήκος, χωρίς να διαρρέουν έξω από τα νοητά του τοιχώματα (ο δίαυλος σύμφωνα με το σχετικό απόσπασμα ήταν διαμέτρου εκατοντάδων ή χιλιάδων μέτρων), και ακολουθώντας το υπόγειο αυτό «μονοπάτι» αυξημένης αγωγιμότητας «ξεβράζονταν» στην άλλη του άκρη, σχεδόν αναλλοίωτα. 

Οι δύο ναυτικές βάσεις τηλεπικοινωνιών εκατέρωθεν του βουνού και σε απόσταση 13 περίπου χιλιομέτρων μεταξύ τους, ο σταθμός στην κορυφή, ο οποίος εξυπηρετούσε και αυτός στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες δεν βρίσκονται πλέων εν λειτουργία. Τα ΝΑΤΟϊκής χρηματοδότησης στρατιωτικά έργα στη σπηλιά της Πεντέλης, τα οποία ξεκίνησαν το 1977, σταμάτησαν το 1983, ξαναξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1990 και ξανασταμάτησαν το φθινόπωρο του ίδιου έτους. 

Κύματα, Πεδία, Γεωμαγνητισμός 

Εκτός από το «βόμβο του Τάος», έναν ενοχλητικό, χαμηλής συχνότητας βόμβο δηλαδή, ο οποίος είχε συσχετιστεί με τη λειτουργία του συστήματος τηλεπικοινωνιών ELF, το σύστημα αυτό είχε κατηγορηθεί και για διάφορα άλλα δυσάρεστα συμπτώματα και παρενέργειες. Αναφέρονταν πέραν του βόμβου, λιποθυμικές τάσεις, αίσθημα ζάλης, απώλεια προσανατολισμού, διαταραχές του ύπνου με υπνηλία ή αϋπνίες, κεφαλαλγίες, ρινορραγίες, καθώς και πλήθος άλλων συμπτωμάτων. Χαρακτηριστικό στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ότι, όπως ανέφεραν οι πάσχοντες, τα συμπτώματα αυτά ξεκινούσαν ξαφνικά.  Η υπόθεση έφτασε κάποια στιγμή στο αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε το 1993 τη συγκρότηση μίας επιτροπής που θα διερευνούσε την πιθανή σχέση των διαφόρων συμπτωμάτων με το σύστημα τηλεπικοινωνιών ELF. Η επιτροπή εξέτασε ένα δείγμα 1440 εθελοντών πολιτών που υπέφεραν από τα σχετικά συμπτώματα χωρίς να καταλήξει σε κάποιο πόρισμα. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, διεξήγαγε δικές του μελέτες, οι οποίες, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέληξαν στο ότι η πιθανότητα αυτή ήταν πολύ μικρή. Άλλες μελέτες, όμως, κατέληξαν στο ότι τα κύματα ELF σχετίζονται σε στατιστικά σημαντικό βαθμό με πρόκληση σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως π.χ. με εγκεφαλικούς όγκους και λευχαιμία (http://aje.oxfordjournals.org/content/153/9/825.full).  Μία πολύ πιο παράξενη επίδραση των κυμάτων ELF στους ανθρώπους άρχισε να συζητιέται. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο φύλλο 7ης Αυγούστου 1977 της εφημερίδας "The Washington Post'' το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε καταρτίσει και ένα διερευνητικό πρόγραμμα πιθανής χρήσης κυμάτων ELF προς επηρεασμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Διάφοροι ερευνητές, με σοβαρές και τεκμηριωμένες μελέτες, υποστήριξαν ότι τα κύματα ELF έχουν την ιδιότητα να επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφαλικού αδένα της επίφυσης, που εκκρίνει βασικές, ρυθμιστικές της ανθρώπινης συμπεριφοράς ορμόνες, όπως η μελατονίνη (http://72.52.208.92/~gbpprorg/mil/mindcontrol/mn/mn1-82.txt).  Σε άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 2003 σε ιατρικά περιοδικά και στο ιατρικό site PubMed, βρέθηκε ότι κύματα ELF συχνότητας 50 Hz, όχι απλώς επηρέασαν τη λειτουργία των εγκεφαλικών νευρώνων, αλλά προκάλεσαν και μόνιμες εκφυλιστικές βλάβες, με πρώιμο θάνατο εγκεφαλικών και ηπατικών κυττάρων σε ποντίκια πειραματόζωα (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=14761394&dopt=Abstract). 

Η αιτία των συναφών με το βόμβο του Τάος συμπτωμάτων παραμένει ακόμα σήμερα επισήμως ανεξακρίβωτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: