Παράξενη εμφάνιση ανθρωποειδούς μορφής σε έκρηξη ηφαιστείου στην Χιλή




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ/ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΟΜΑΔΑ ΟΡΦΕΑΣ
Η έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε στις 22/4/2015, διεθνή ημέρα για την Μητέρα Γη, στέλνοντας ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας και καπνού σε απόσταση 12 μιλίων στον ουρανό.
Η παράξενη μορφή στον ουρανό καταγράφηκε από τον Hariet Grunewald, 33 χρονών, ο οποίος ζει στην κοντινή πόλη Puerto Montt. Όπως περιγράφει ο ίδιος «Όταν άκουσα την έκρηξη έσπευσα στο παράθυρο του σπιτιού μου και άρχισα να φωτογραφίζω», είπε ο Χάριετ. «Και έβλεπα αυτόν τον άνθρωπο να εμφανίζεται». «Αρχικά σκέφτηκα ότι ίσως μόνο εγώ θα μπορούσα να τον δω. «Αλλά όταν έδειξα τους φίλους και την οικογένειά μου συμφώνησαν όλοι». 




Αυτή η απίστευτη φωτογραφία δείχνει την  στιγμή που σχηματίστηκε στον ουρανό μια γιγαντιαία ανθρώπινη μορφή μέσα στο σύννεφο, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Calbuco στη Χιλή. 




Στη φωτογραφία, το σύννεφο φαίνεται να μοιάζει με μια μυστηριώδη φιγούρα που μοιάζει με τον άνθρωπο και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι από τους θεούς - αφού το ηφαίστειο έσκασε την κορυφή του για πρώτη φορά σε πάνω από 40 χρόνια. 


Και ένας άλλος ντόπιος πίστευε ότι η ασυνήθιστη έκρηξη ήταν ο τρόπος του Θεού να εμφανίσει την οργή του. Ο Juanma Ortiz Arrendondo, 60 ετών, δήλωσε: «Ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται είναι ο τρόπος που ο Θεός δείχνει ότι είναι δυσαρεστημένος. Αυτός ο καπνός είναι μάλλον ένα μήνυμα. Ότι πάντα παρακολουθεί εμάς και την συμπεριφορά μας».