Το ''σκουλήκι του θανάτου'' της ερήμου Gobi!







Η ακριβής μετάφραση του mongolian death worm στα ελληνικά είναι το μογγολικό σκουλήκι του θανάτου. Πρόκειται για είδος ερπετού που μελετά η ψευδο-επιστήμη της κρυπτοζωολογίας. Στην τοπική διάλεκτο των κατοίκων της ερήμου Gobi έχει την ονομασία  olgoi-Khorkhoi, που σημαίνει έντερο σκουλήκι, λόγω του κόκκινου χρώματός του αλλά και του μεγέθους του, το οποίο είναι το μέγεθος ενός εντέρου.

 
Έχει περιγραφεί από πολλούς που το συναντήσανε να φτάνει ακόμα κι το 1,5 μέτρο, έχει ακόμα τη δυνατότητα να φτύσει ένα διαβρωτικό κίτρινο σάλιο και να δημιουργήσει μέχρι και ηλεκτρικές εκκενώσεις.


Εντύπωση προκαλεί ακόμα ότι θεωρείται ως ον λαογραφικό από τους νομάδες της Γκόμπι που ακόμα και στις μέρες μας υποστηρίζουν ότι το ον αυτό ειναι υπαρκτό.Τα τελευταία χρόνια πολλοί δυτικοί ερευνητές πήγαν σε αναζήτηση του σκουληκιού και πολλοί απο αυτούς υποστηρίζουν ακράδαντα ότι βίωσαν κάποια επαφή μαζί του.


Σύμφωνα με τους θρύλους των νομάδων το γιγάντιο αυτό σκουλήκι καλύπτει το θήραμά του με μια όξινη ουσία που το διαβρώνει σε κλάσματα δευτερολέπτου.Ο μύθος λέει ότι το πλάσμα πριν επιτεθεί θέτει το μισό σώμα του έξω από την άμμο και αρχίζει να φουσκώνει μέχρι που εκρήγνυται, απελευθερώνοντας το θανατηφόρο δηλητήριο σε όλο τον άτυχο θύμα.


Το δηλητήριο είναι τόσο δηλητηριώδες που το θήραμα πεθαίνει αμέσως. Ζώα και άνθρωποι υποτίθεται ότι είναι κύρια λεία του. Επειδή η Μογγολία ήταν υπό σοβιετικό έλεγχο μέχρι το 1990, πολύ λίγα ήταν γνωστά για το σκουλήκι του θανάτου στη Δύση. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές ήταν σε θέση να ψάξουν για απόδειξη της ύπαρξης του πλάσματος. Ο Ιβάν Mackerle, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές του τέρατος του Λοχ Νες, μελέτησε την περιοχή και συνομίλησε με πολλούς ντόπιους κατοίκους. 







Λόγω του μεγάλου όγκου των παρατηρήσεων για παράξενους θανάτους, ήρθε στο συμπέρασμα ότι το σκουλήκι ίσως είναι κατι περισσότερο από απλά έναν λαογραφικό μύθο.


Κανείς δεν είναι απολύτως βέβαιος τι το σκουλήκι είναι στην πραγματικότητα. Οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε ένα τόσο σκληρό και αφιλόξενο περιβάλλον όσο αυτό της ερήμου Γκόμπι. 


Το 2005, μια αποστολή από το Κέντρο Ζωολογίας του Fortean πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα αναζητώντας αποδείξεις για την ύπαρξη του όντος τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανώς ένα μεγάλο, άγνωστο είδος ανάμεσα σε σκουλήκι και σαύρα το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό λόγω ότι βρίσκεται σε ένα τελείως απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη. Περισσότερες έρευνες στο μέλλον θα δείξουν κατά πόσο ισχύει η ύπαρξη του σκουληκιού του θανάτου!


Ο μύθος του 'τέρατος' ενέπνευσε ακόμα και την δημιουργία ταινίας 


πηγές: