Η μυστηριώδης μουσική που άκουσαν οι αστροναύτες του Apollo 10




Η αποστολή Απόλλων 10 ήταν μέρος του Προγράμματος Απόλλων της NASA, που τελικό του στόχο είχε την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη. Η συγκεκριμένη αποστολή είχε σαν στόχο να δοκιμαστεί η σεληνάκατος για πρώτη φορά κάτω από πραγματικές συνθήκες σε τροχιά γύρω από την Σελήνη.

Κατά την διάρκεια της αποστολής πραγματοποιήθηκαν οι ανάλογοι ελιγμοί αποσύνδεσης της σεληνακάτου από το μητρικό σκάφος, καθόδου σε χαμηλό ύψος γύρω από το φεγγάρι, ανόδου και επανασύνδεσής της με το μητρικό σκάφος. 


 Ότι γινόταν μέσα στο διαστημικό σκάφος  στη διάρκεια του ταξιδιού του ηχογραφείτο. Από τα ηχητικά αρχεία της NASA που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτεται ότι οι αστροναύτες του Apollo 10, ενώ βρίσκονταν εκτός της γήινης εμβέλειας για 60 λεπτά, και συγκεκριμένα στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, ξαφνικά άρχισαν να λαμβάνουν στα ακουστικά τους, ένα σήμα που έμοιαζε με μουσική, πολύ όμως διαφορετική από την γήινη.

Τότε ακολουθεί ένας διάλογος μεταξύ του πληρώματος:

Το ακούς αυτό; Αυτό τον σφυριχτό ήχο;
-Ουάουυυυ!-Μοιάζει σαν διαστημική μουσική.
-Σίγουρα είναι παράξενη μουσική.-Σαν να σταμάτησε έτσι δεν είναι;-Να τους το πούμε επιστρέφοντας; Δεν είμαι σίγουρος. Θα πρέπει να το σκεφτούμε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ ΗΧΟΥ:


πηγές: