Ερευνητές ανακάλυψαν ένα άγνωστο είδος που εκτρέφονταν με ανθρώπους





Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα άγνωστο είδος εκτρέφονταν με τους πρώιμους προγόνους του ανθρώπου, δεδομένου ότι μετανάστευσαν από την Αφρική στην Αυστραλασία. Στα νησιά Ανταμάν, οι άνθρωποι που είναι γηγενείς στην περιοχή έχουν μία τεράστια ιδιαιτερότητα.


Με βάση τη νέα μελέτη, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν τμήματα DNA που δεν ταιριάζουν με κανένα από τα προηγούμενα είδη ανθρωποειδών που έχουν εντοπιστεί. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το DNA των προγόνων των ιθαγενών από τα νησιά είναι αναμεμιγμένα με το DNA που ανήκει σε ένα άγνωστο είδος, το οποίο παράγεται ένα διακριτικό γονιδίωμα, που ακόμα και σήμερα γίνεται αντιληπτό.

Η μελέτη δείχνει ότι το οικογενειακό δέντρο της ανθρωπότητας είναι πολύ πιο περίπλοκο από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα και ότι οι αρχαίοι άνθρωποι είναι πιθανό ότι διασταυρώθηκαν με ένα σύνολο διαφορετικών ειδών ανθρωποειδών που υπήρχαν στη Γη κατά το μακρινό παρελθόν. Η ανακάλυψη, έγινε από πολλούς ερευνητές προκαλώντας την έκπληξη τους και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Genetics.

Τα αποτελέσματα ήταν συναρπαστικά και όχι ότι αναμένονταν να βρεθεί. Σύμφωνα με αναφορές από το New Scientist, το άγνωστο είδος εκτρέφονταν με πρώιμους προγόνους του ανθρώπου, δεδομένου ότι μετανάστευσαν από την Αφρική στην Αυστραλασία. Αυτές οι αλληλουχίες του DNA δεν είναι παρούσες στα γονιδιώματα των Ευρωπαίοι ή Ασιατών, αναφέρει το New Scientist «, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πρόγονοι των ανθρώπων αυτών συναντήθηκαν με ένα ανθρωποειδές μυστήριο στη Νότια Ασία ή την περιοχή του Ειρηνικού, το οποίο άφησε τη γενετική κληρονομιά του στο σημερινό πληθυσμό της περιοχής.

Ποια ήταν αυτά τα όντα μυστήριο;




Μια θεωρία λέει ότι είναι πιθανό να μιλάμε για Homo erectus, που ήταν παρόν στην περιοχή μεταξύ 1,8 εκατομμύρια – 33.000 χρόνια πριν. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχουν ίχνη DNA που να ανήκουν σε Homo Erectus με τους οποίους οι ερευνητές μπορούν να συγκρίνουν τα δείγματα των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή σήμερα.

Ο Homo erectus (Άνθρωπος ο όρθιος στα Λατινικά) είναι ένα αφανισμένο είδος του γένους Homo. Έζησε στην Αφρική και εξαπλώθηκε μέχρι την Κίνα και την Ιάβα από το τέλος της Πλειόκαινου εποχής, μέχρι την ύστερη Πλειστόκαινο εποχή 1,8 με 1,3 εκατομμύρια χρόνια πριν.




Αν και υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα της ταξινόμησης, της καταγωγής και τους απογόνους του H. erectus, υπάρχουν δύο μεγάλες υποθέσεις: είτε ο erectus είναι το ίδιο είδος με τον Homo ergaster, και κατά ακολουθία άμεσος πρόγονος των ύστερων ανθρωπίδων σαν τον Homo heidelbergensis, τον Homo neanderthalensis, και τον Homo sapiens, είτε αποτελεί ένα ξεχωριστό Ασιατικό είδος ανεξάρτητο από τον Αφρικανικό ergaster.

Ωστόσο, ο Alan Cooper από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία έχει προτείνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα ότι πολλαπλά άγνωστα είδη μπορεί να συνέβαλαν στα μυστηριώδη τμήματα του DNA. «Η Ασία είναι ένα κομμάτι ενός εφιάλτη από την άποψη του αριθμού των διαφορετικών ομάδων που υπήρχαν την ίδια στιγμή,» δήλωσε ο Cooper.

πηγές: