Η μυστηριώδης γιγάντια πεντάλφα στο Καζακστάν, ορατή μόνο από ψηλά




Σε μυστήριο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη φωτογραφίας στην περιοχή του Καζακστάν, η οποία απεικονίζει μια τεράστια καλοσχηματισμένη πεντάλφα.
Πρόκειται για μια εικόνα που προέρχεται από το Google earth και σχηματίζει ανάποδη πεντάλφα, δηλαδή με την μία κορυφή ακριβώς στον Νότο.



Η διάμετρος της πεντάλφας (σύμφωνα με το Google Earth) είναι 405 με 410 μέτρα, ενώ οι συντεταγμένες για να την βρείτε είναι 52°28'47.02" 62°11'7.71"


Η κοντινότερη στην επίμαχη τοποθεσία πόλη (Lisakovsk) βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά. H περιοχή είναι γνωστή αποκλειστικά και μόνο για το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της. Το «σημάδι» στην εν λόγω απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν είναι ορατό μονάχα από ψηλά και έχει εξάψει πολλάκις το ενδιαφέρον των απανταχού συνωμοσιολόγων. Μα μία πεντάλφα τεραστίων διαστάσεων στη μέση του πουθενά; Γιατί; Πώς; Ποιοι;


Δεδομένης της αναπόφευκτης για τον κοινό νου σύνδεσης του συμβόλου της πεντάλφα με τον αποκρυφισμό, πολλοί έχουν αναρωτηθεί αν πρόκειται για αρχαίο σατανιστικό μνημείο.


Ωστόσο, η απάντηση που δίνουν κάποιοι άλλοι είναι λίγο πιο πεζή και απομυθοποιητική:

Δημοσιογράφος του ιστότοπου LiveScience ζήτησε την γνώμη της Εμα Ουσμάνοβα, αρχαιολόγου με μεγάλη πείρα και γνώση της περιοχής.



Σύμφωνα με την επιστήμονα: «πρόκειται για το αποτύπωμα ενός πάρκου το οποίο είχε σχεδιαστεί επί Σοβιετικής Ενωσης με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τη μορφή ενός αστεριού, συμβόλου της τότε ΕΣΣΔ. Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε, με συνέπεια τα δέντρα και οι θάμνοι κατά μήκος των δρόμων και των μονοπατιών να σχηματίζουν το σχήμα ενός αστεριού, όπως είχε σχεδιαστεί».

Άνθρωποι του English Russia επισκέφτηκαν την περιοχή και διαπίστωσαν πως πρόκειται πράγματι για πάρκο.

Το ερώτημα όμως παραμένει: ποιος το σχεδίασε και γιατί έμεινε ημιτελές;

πηγές: