Το αινιγματικό αγρογλυφικό με μαιάνδρους στη ΝΔ Αγγλία


Το αινιγματικό αγρογλυφικό έκανε την εμφάνισή του στις αρχές Ιουνίου στο Ackling Dyke στην κομητεία Sixpenny Handley στο Dorset, στη νοτιοδυτική Αγγλία.


Έγινε αντιληπτό στις 4/6/18 και από τότε έχει ξεκινήσει να γίνεται μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο για το ποιος μπορεί να το δημιούργησε αλλά και το τι μήνυμα θέλει να περάσει.

Πρόκειται για έναν τεράστιο κύκλο φιλοτεχνημένο από μαιάνδρους όπου στο εσωτερικό του υπάρχει ένα μεγάλο επτάκτινο αστέρι ενώ στις κορυφές του βρίσκονται τοποθετημένες επτά σφαίρες.


Σχεδόν όλοι οι αρχαίοι λαοί της Ανατολής, στην Ελλάδα κυρίως οι Πυθαγόρειοι, απέδωσαν στο 7 ιδιαίτερη μυστηριακή δύναμη και σημασία. Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας μέσα στον κόσμο. Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου.


Τι μπορεί να σημαίνει για την ανθρωπότητα το σύμβολο αυτό? Μήπως είναι προάγγελος κάποιων γεγονότων που πρόκειται να συμβούν στη Γη? Ή μήπως πρόκειται για φάρσα? 
πηγές: