Μυστήριο με τους ισχυρότατους κρότους πάνω από το κεντρικό Αιγαίο


Ανάστατοι ήταν οι κάτοικοι της Πάρου, της Νάξου, της Μυκόνου και της Ίου, που ήρθαν σήμερα 15/11 σε επαφή με το zougla.gr και ανέφεραν ισχυρότατους κρότους που έμοιαζαν με εκρήξεις και ακούστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 17:00 στα νησιά τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Α.Τ. Πάρου, επρόκειτο για μαχητικά αεροσκάφη που έσπασαν το φράγμα του ήχου. Σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας ωστόσο, στις 17:00 το απόγευμα δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση ελληνικού ή άλλου μαχητικού στον εναέριο χώρο του Κεντρικού Αιγαίου, αλλά και σε ολόκληρο το FIR Αθηνών. Επίσης δεν πρόκειται για κάποιο σεισμό, αφού δεν έχει καταγραφεί κάποια σεισμική δόνηση στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, που να δικαιολογεί αυτόν τον θόρυβο. 



Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr δεν υπάρχει καμία αναφορά στην αστυνομία, την πυροσβεστική και το Λιμενικό που να μαρτυρούν την προέλευση του θορύβου. Εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη η πηγή των ισχυρότατων κρότων, δύο τον αριθμό, που ακούστηκαν το απόγευμα στην περιοχή. Μαρτυρία κατοίκου της Πάρου στο zougla.gr. Ο Γιάννης Πετρόπουλος ο οποίος είναι κάτοικος Πάρου ανέφερε μιλώντας στο zougla.gr: 

«Ακούσαμε δύο εκκωφαντικούς ήχους γύρω στις 5 παρά τέταρτο. Δεν ξέρει κανείς τι είναι όμως. Ακούστηκε πολύ έντονα στην Πάρο και στη Νάξο».

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία του φαινομένου το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν ήταν φυσικό ή αν προκλήθηκε με τεχνητά μέσα. Η μεγάλη ένταση ωστόσο, η διάρκεια του κρότου και η μεγάλη έκταση στην οποία παρατηρήθηκε, προκαλούν εύλογες ανησυχίες στους κατοίκους των Κυκλάδων οι οποίοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το αιφνίδιο φαινόμενο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο επίσης και για αναστάτωση των ζώων τα οποία αιφνιδιάστηκαν από τον ξαφνικό κρότο και το σείσιμο της γης.

Για οποιοδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε...


πηγές: