Project Stargate: Το απόρρητο πρόγραμμα δημιουργίας ψυχικών υπερ-στρατιωτών των ΗΠΑ





Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα στοιχεία γύρω από το «Stargate Project», μια μυστική μονάδα του αμερικανικού στρατού που στόχο είχε να διερευνήσει την πιθανή χρήση ανθρώπων με ιδιαίτερα πνευματικά χαρίσματα (psychic) για στρατιωτικούς σκοπούς.
Στο παρελθόν, ελάχιστα ήταν γνωστά για τα πειράματα πάνω σε αυτό τον τομέα, ενώ το 1995 η CIA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το Stargate Project δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την υπηρεσία, κάτι όμως που δεν έπεισε μεγάλη μερίδα πολιτών, με αποτέλεσμα να ξεπηδήσουν σειρά από θεωρίες συνωμοσίας.

Η δημοσίευση των εγγράφων ίσως να ενισχύσει τις αμφιβολίες πολλών πολιτών, καθώς πολλά από τα πειράματα που είχαν διενεργηθεί στα πλαίσια του Stargate είχαν ολοκληρωθεί με επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να έχει πράγματι μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που πιστεύουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα πείραμα πάνω στον Γιούρι Γκέλερ, τον γνωστό Ισραηλινό άνδρα με μεταφυσικές ικανότητες που έγινε γνωστός διεθνώς για την ικανότητά(;) του να λυγίζει κουτάλια με την δύναμη του μυαλού του.

Το 1973, οι ερευνητές του Stargate έμειναν έκπληκτοι με το πως, όπως είχαν αναφέρει, ο Γκέλερ «παρουσίασε μια παραφυσική ικανότητα αντίληψης με έναν πιστικό και μη αμφισβητήσιμο τρόπο». Μεταξύ άλλων, είχαν ζητήσει από τον άνδρα να μείνει μόνος του σε ένα δωμάτιο με ένα χαρτί και ένα μολύβι. Σε ένα άλλο δωμάτιο, οι ερευνητές ζωγράφισαν δύο σκίτσα: ένα τσαμπί σταφύλι και το ηλιακό μας σύστημα. Ο Γκέλερ κατάφερε με την δύναμη του μυαλού του(;) να αποτυπώσει στο χαρτί τις ίδιες εικόνες με ελάχιστες διαφορές, χωρίς να έχει ιδέα τι ακριβώς ζωγράφιζαν οι επιστήμονες. Τα ευρήματα ήταν συναρπαστικά, ενώ αυτό δεν ήταν και το μοναδικό πείραμα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το Stargate Project ξεκίνησε το 1972 από το SRI (Stanford Research Institute) στο Menlo Park της California για λογαριασμό της DIA (Defense Intelligence Agency). Μέχρι το 1995 που σταμάτησε οριστικά άλλαξε πολλά ονόματα (πχ. GONDOLA WISH, GRILL FLAME, CENTER LANE, SUN STREAK, SCANATE). Ο μεγαλύτερος υπέρμαχος του προγράμματος στο στρατό ήταν ο ταξίαρχος Albert Stubblebine, που ήταν διοικητής της Διοίκησης Πληροφοριών και Ασφάλειας του Αμερικανικού στρατου (US Army Intelligence and Security Command –INSCOM). Ο ενθουσιασμένος Stubblebine να δημιουργήσει υπερ-στρατιώτες που θα είχαν την ικανότητα να γίνονται αόρατοι και να περνούν μέσα από τοίχους, κάτι που δοκίμασε κι ο ίδιος, ανεπιτυχώς φυσικά. Το 1995 η ευθύνη του προγράμματος –που τερματίστηκε την ίδια χρονιά- πέρασε στην CIA.


Το πρόγραμμα ήταν απόρρητο και ερευνούσε την παρατήρηση εξ αποστάσεως (remote viewing) που την εφάρμοζαν διάφοροι που ισχυρίζονταν ότι είχαν τέτοιες ικανότητες, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Uri Geller. Η συμμετοχή ατόμων όπως ο Geller, προκάλεσε την έντονη αντίδραση ανεξάρτητων επιστημόνων. Ο Ronald Hyman, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Oregon, τον θεωρούσε κανονικό απατεώνα. Ο ψυχολόγος David Marks πίστευε ότι ο Geller έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ήταν καχύπτοπτος με τον Edwin May. Ο May ήταν ο βασικός ερευνητής που ήλεγχε τα πειράματα αλλά δεν κοινοποιούσε τα δεδομένα. Είχε κάθε λόγο ν’αναφέρει θετικά αποτελεσμάτα για να συνεχίζεται η χρηματοδότηση του προγράμματος. Κανένα από όλα αυτά τα πειράματα στην παρατήρηση εξ αποστάσεως δεν αποδείχτηκε από ανεξάρτητο ερευνητή, κάτι που δηλώνει ότι δεν υπήρχε αυστηρός επιστημονικός έλεγχος κατά την διάρκεια του πειράματατος.



Σε όσους υποτίθεται ότι είχαν ικανότητες παρατήρησης εξ αποστάσεως τους ανέφεραν κάποιο μέρος ή συντενταγμένες αυτού (πχ. μια στρατιωτική εγκατάσταση στη Σοβιετική Ένωση), και τους ζητούσαν να περιγράψουν αυτό τον χώρο. Όταν το 1995 τερματίστηκε το πρόγραμμα, δηλώθηκε από την CIA ότι δεν είχε φέρει αποτελέσματα στην συγκέντρωση πληροφοριών.


Ο James Harder, σοβαρός πολιτικός και υδραυλικός μηχανικός και καθηγητής του πανεπιστημίου της California και πρωτοπόρος στην μελέτη των UFO από τον επιστημονικό χώρο, είχε ερευνήσει τα όσα ισχυριζόταν ο ο πρώην αστυνομικός και παρατηρητής εξ αποστάσεως, Pat Price. Ο Price πέθανε κάτω από πολύ μυστηριώδεις συνθήκες στο ξενοδοχείο Stardust του Las Vegas στις 14 Ιουλίου 1975. Την προηγούμενη μέρα είχε συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με το Γραφείο Ναυτικών Πληροφοριών (Office of Naval Intelligence) και την NSA. Αργότερα την ίδια μέρα (13 Ιούλιου), την στιγμή που έφτανε στο ξενοδοχείο στο Las Vegas έπεσε πάνω του κάποιος (κατά λάθος ή εξ επίτηδες). Από εκείνη την στιγμή η υγεία του επιδεινωνόταν ραγδαία ώρα με την ώρα μέχρι τον θάνατό του το επόμενο απόγευμα.

Σύμφωνα μα τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA τα οποία έγιναν πρόσφατα διαθέσιμα στο κοινό, το 1984 η αμερικανική μυστική υπηρεσία απασχολείτο με το ερώτημα πως ήταν η ζωή στον πλανήτη Άρη πριν από 1 εκατ. χρόνια.



Σύμφωνα με το έγγραφο της CIA που χρονολογείται από τις 22 Μαΐου του 1984 και που περιγράφει το διάλογο του πράκτορα της CIA με τον άνθρωπο που προσπαθούσε να δει τι γίνεται στην επιφάνεια του πλανήτη 1 εκατ. χρόνια πριν ο τελευταίος αναφέρει την ύπαρξη ατόμων σαν σκιές με πολύ μεγάλο ύψος και περίεργες στολές και την ύπαρξη σειράς κατασκευών που παραπέμπουν σε πυραμίδες.

Φυσικά είναι δύσκολο να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες που δίνει το συγκεκριμένο άτομο, αλλά το γεγονός πως η CIA είναι περίεργη να μάθει με κάθε τρόπο που είναι διαθέσιμος τι υπήρχε στον πλανήτη Άρη πριν από 1 εκατ. χρόνια είναι το λιγότερο ενδιαφέρον. 

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Σε άλλο έγγραφο από τις 27 Απρίλιου του 1973 η CIA προσπαθούσε να μάθει τi υπήρχε στον πλανήτη Δία.

To σύνολο των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων μπορεί να το βρει κάποιος εδώ.


πηγές: