Τι υπάρχει κάτω από την μυστηριώδη νήσο του Oak Island?
To 1795, τρία χωριατόπαιδα από τη Νέα Σκωτία του Καναδά, ξεκίνησαν να εξερευνήσουν το γειτονικό Oak Island αφού παρατήρησαν μέσα στην νύχτα στην ακτή του νησιού κάτι περίεργα πράσινα φώτα. Μόλις έφτασαν στο νησί είδαν ότι υπήρχε ένας μικρός λάκκος.
Αμέσως άρχισαν να σκάβουν σε αυτό το σημείο. Εκεί βρήκαν διάφορες ξύλινες πλατφόρμες κυρίως από βελανιδιά και σκάβοντας πιο βαθιά βρήκαν ένα χαλί φτιαγμένο από ίνες κοκοφοίνικα και μία πέτρινη πλάκα με κάτι περίεργα 
γράμματα. 

Η πέτρινη πλάκα με την παράξενη γραφή


Το ερώτημα που δημιουργείται είναι πως φτιάχτηκαν όλα αυτά τα επίπεδα. Η αρχική ανασκαφή σταμάτησε σε βάθος εννιά μέτρων, αλλά από τότε έχουν επιχειρηθεί πολλές επαγγελματικές ανασκαφές με χρηματοδότηση απ όλους. Ανάμεσα τους και οι ηθοποιοί john wayne και Errol Flynn μέχρι και ο Franklin D.Rousevelt. Εταιρείες εκσκαφών έχουν σκάψει πολλούς άξονες γύρω από αυτόν τον λάκκο με την ελπίδα να βρουν οτιδήποτε είναι θαμμένο εκεί. Προσπάθησαν να σκάψουν ακόμα και πλάγια αλλά ούτε και αυτό είχε αποτέλεσμα.
Με βάση τα ευρήματα από τις πολυάριθμες ανασκαφές ο λάκκος περιέχει μια σειρά από δρύινες πλατφόρμες που αρχίζουν σε βάθος τριών μέτρων και επαναλαμβάνονται κάθε 3 μέτρα από εκεί και  κάτω φτάνοντας τουλάχιστον μέχρι και τα εξήντα μέτρα. Ενδιάμεσα υπάρχουν στοίβες από πέτρες  που δεν συναντά κανείς στο νησί, αλλά και στρώματα από πηλό. Οι προσπάθειες για να φτάσουν στον πυθμένα του λάκκου έχουν αποδειχθεί επικίνδυνες αφού έξι άτομα έχασαν την ζωή τους. Από κάτω είναι γεμάτο κανάλια, και αγωγούς υπερχείλησης που εισάγουν θαλασσινό νερό στο σύστημα Κάθε φορά που φαίνεται να σημειώνεται πρόοδος, οι υπόγειες υπερχειλίσεις των αγωγών καταστούσαν τη περαιτέρω ανασκαφή αδύνατη. Αυτό που ξέρουμε είναι το εξής, πολλούς αιώνες πριν κάποιος κατασκεύασε ένα γιγαντιαίο υδραυλικό σύστημα κάτω από το νησί. Το σίγουρο είναι ότι αυτός που το έφτιαξε έπρεπε να είναι κάποιος με πείρα στα υδραυλικά συστήματα και στην αρχιτεκτονική.


Ακόμα δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης μέχρι κάτω, εξαιτίας του απίστευτου συστήματος υπερχείλισης. Οι κυνηγοί θησαυρών έριξαν κόκκινη μπογιά σε έναν από αυτούς τους αγωγούς και βγήκε από την μία πλευρά του νησιού στην άλλη. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια λογική εξήγηση...


πηγές: