Ο θρύλος του Slender Man και το παράξενο βίντεο



Το 2014 δύο 12χρονες μαθήτριες στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ μαχαίρωσαν 19 φορές μια συμμαθήτριά τους ως θυσία σε έναν επινοημένο μπαμπούλα που κάνει θραύση στο Ίντερνετ με το όνομα Slender Man (Λεπτός Άνδρας).Το κορίτσι επέζησε, οι συμμαθήτριές του δικάστηκαν και κλείστηκαν σε ψυχιατρείο, και όσοι δεν είχαν ακούσει ποτέ μέχρι τότε για τον Slender Man τον έμαθαν για τα καλά μέσα από άρθρα και ντοκιμαντέρ. 

Πώς ξεκίνησαν όλα
Ο Slender Man γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 2009 όταν ένας μπλόγκερ με το ψευδώνυμο Βίκτορ Σερτζ ανέβασε δύο φωτογραφίες στο φόρουμ της ιστοσελίδας Something Awful, στο θέμα συζήτησης «Δημιουργήστε Μεταφυσικές Εικόνες». Οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους στο Photoshop για να δημιουργήσουν ένα νέο, φανταστικό τέρας. Το δημιούργημα του Σερτζ – ένας αφύσικα λεπτός και ψηλός άνδρας χωρίς πρόσωπο – ενθουσίασε την online κοινότητα. Στην πρώτη φωτογραφία, τον βλέπουμε ανάμεσα σε μία ομάδα εφήβων.


Η λεζάντα της έχει ως εξής: «Δεν θέλαμε να πάμε, δεν θέλαμε να τους σκοτώσουμε» 1983, άγνωστος φωτογράφος, θεωρείται νεκρός. Στη δεύτερη, φωτογραφία, σταμπαρισμένη με μια πλαστή σφραγίδα βιβλιοθήκης, παιδιά παίζουν και χαμογελούν στο φακό, ενώ στο βάθος η ίδια φιγούρα, που φαίνεται να φοράει κοστούμι, μοιάζει να τα καλεί με περισσότερα από δύο απλωμένα χέρια ή πλοκάμια.


Στη λεζάντα διαβάζουμε: «Μία από τις δύο σωζόμενες φωτογραφίες από την πυρκαγιά στη Βιβλιοθήκη του Στέρλινγκ Σίτι. Τραβήχτηκε την ημέρα που 14 παιδιά εξαφανίστηκαν και απεικονίζει το πλάσμα γνωστό ως Slender Man. Η πυρκαγιά συνέβη μία εβδομάδα μετά. 1986, φωτογράφος Μαίρη Τόμας – αγνοείται από τις 13 Ιουνίου 1986».


Η έμπνευση του Σερτζ, όπως ο ίδιος δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη, ήταν οι ιστορίες του Χ.Φ. Λάβκραφτ και του Στίβεν Κινγκ, τα σουρεαλιστικά οράματα του Γουίλιαμ Μπάροουζ και τα βιντεοπαιχνίδια «Resident Evil» και «Silent Hill».

Τρεις μέρες μετά από το ανέβασμα των φωτογραφιών, ο Σερτζ επέστρεψε με μια ιστορία για τον Slender Man, μια σειρά υποτιθέμενων σημειώσεων ενός γιατρού ψυχιατρικής κλινικής ύστερα από εξαφάνιση 33 ασθενών και μελών του προσωπικού. Οι υπόλοιποι χρήστες του φόρουμ δεν άργησαν να ανεβάζουν δικές τους φωτογραφίες και σχέδια του Slender Man, και να γράφουν ιστορίες για παιδιά που εξαφανίζονται, φωτιές σε σχολεία και λοιπά. Αν θέλετε να τις διαβάσετε, το συγκεκριμένο thread των 46 σελίδων βρίσκεται εδώ.

Στις 20 Ιουνίου 2009 τρεις σπουδαστές κινηματογράφου ανέβασαν στο YouTube μία σειρά από βίντεο στο στυλ της ταινίας «The Blair Witch Project». Υποτίθεται ότι αποτελούν μέρος σπουδαστικής εργασίας, που αρχίζει και ξεφεύγει όταν κάνει την εμφάνισή του σε αυτά ο Slender Man. Το όλο πρότζεκτ, με τίτλο Marble Hornets έφτασε τα 87 βίντεο.

Ακολούθησαν δεκάδες παρόμοια βίντεο από άλλους χρήστες και σύντομα ο Slender Man είχε γίνει θέμα συζήτησης σε άλλα online φόρουμ τρόμου, όπως τα Unfiction, Fangoria και Mythical Creatures Guide. Κάποιοι άρχισαν να ισχυρίζονται ότι ο Slender Man δεν ήταν επινόηση του Σερτζ, αλλά οι πρώτες αναφορές σε εκείνον βρίσκονται σε παλιά γερμανικά παραμύθια. Από το 2011 και μετά ο Slender Man είναι ο «βασιλιάς» του Creepypasta, όπως ονομάζονται οι τρομαχτικές ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν ως αστικοί θρύλοι και γίνονται viral. 


Τα βιντεοπαιχνίδια
Την ίδια χρονιά αρχίζουν να κυκλοφορούν βιντεοπαιχνίδια τύπου survival horror, στα οποία ο παίκτης πρέπει να αποφύγει να πέσει στα χέρια του Slender Man. Δύο από τα πιο γνωστά, τα «Slender: The Eight Pages» και «Slender: The Arrival» προέρχονται από τους δημιουργούς του Marble Hornets. Ο ψηλός, λεπτός, απρόσωπος μπαμπούλας έγινε τόσο δημοφιλής που δεν άργησε να μπει και στο παιχνίδι «Minecraft».

Η ταινία
Το YouTube είναι γεμάτο από τρέιλερ για ανύπαρκτες ταινίες με τον Slender Man, που συνδυάζουν πλάνα άλλων ταινιών με ερασιτεχνικά, ή με αποσπάσματα από βιντεοπαιχνίδια. Ο πρώτος επίσημος «Slender Man» από το Χόλιγουντ προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Αύγουστο του 2018. Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Σιλβέιν Γουάιτ, τον ομώνυμο χαρακτήρα υποδύεται ο δίμετρος Ισπανός Χαβιέρ Μποτέτ, που ζυγίζει μόλις 56 κιλά και έχει πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε θρίλερ όπως «REC 2», «Ο Πορφυρός Λόφος», «Mama», «Το Κάλεσμα 2» και το πολύ πρόσφατο «Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί». Σύμφωνα με την υπόθεση, τέσσερα κορίτσια στη Μασαχουσέτη επιχειρούν να αποδείξουν ότι ο Slender Man δεν υπάρχει, όταν το ένα από αυτά εξαφανίζεται μυστηριωδώς...

Το μυστηριώδες βίντεο
Εντύπωση προκάλεσε και ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το κανάλι του Utube Nv Tv και όπως υποστηρίζει το πλάσμα που διαφαίνεται είναι ο Slender Man. Αναφέρει ότι ο κάμεραμαν φέρεται να κατασκήνωσε στην αγαπημένη του τοποθεσία σε ένα μέρος στο δάσος και ξαφνικά δέχθηκε την απρόσμενη συνάντηση με το πλάσμα αυτό. Η κάμερά του έμεινε πίσω, μαζί με το αυτοκίνητό του και όλα τα υπάρχοντά του και έκτοτε εξακολουθεί να αγνοείται. Δείτε εδώ το βίντεο στο ειδικό αφιέρωμα της Daily Star. Άγνωστο παραμένει αν πρόκειται για αληθινό περιστατικό που ''θάφτηκε'' είτε για κάποια φάρσα.
πηγές:
Γιάννης Μητσάκος